Re: OT KH tolerance? Zapomeňte!
To nemůže být pravda,vždyť ve zprávách na ČT říkala komentátorka, že finspráva je k nám vstřícná, chápavá a že to snad dělají pro dobro podnikatelů, že dokonce všem podnikatelům poslali "Kombajn" jako návod k použití pro KH a pan ředitel finsprávy sice vypadal zničený jak Berlín, ale byl táák optimistický i s panem Babišoj, kolik už vybrali a jak nám vlastně vychází správci vstříc tím, že nás neobtěžují výzvami, ale jen telefony a mejly...jsem chytla takový nervy, že jsem si zakázala do pondělka sledovat zprávy!
Re: Utajený Kombajn
>>>>>http://www.novinky.cz/finance/401136-kontrolni-hlaseni-musi-do-pondelka-odevzdat-az-pul-milionu-platcu-dph.html
>>>>>
>>>>>..hon na čarodějnice přitvrzuje!
>>>>
>>>>To nemůže být pravda,vždyť ve zprávách na ČT říkala
>>>>komentátorka, že finspráva je k nám vstřícná, chápavá
>>>>a
>>>>že to snad dělají pro dobro podnikatelů, že dokonce
>>>>všem podnikatelům poslali "Kombajn" jako návod k
>>>>použití
>>>>pro KH a pan ředitel finsprávy sice vypadal zničený
>>>>jak Berlín, ale byl táák optimistický i s panem
>>>>Babišoj,
>>>>kolik už vybrali a jak nám vlastně vychází správci
>>>>vstříc tím, že nás neobtěžují výzvami, ale jen
>>>>telefony a
>>>>mejly...jsem chytla takový nervy, že jsem si zakázala
>>>>do pondělka sledovat zprávy!
>>>
>>>Zuzíku,
>>>
>>>Vy ještě sledujete ČT? To jste raritou. Tu propagandu
>>>již dlouho nesleduju a tak nemám nervy z jejich
>>>lživých výlevů.
>>>
>>>Hezký den!
>>FS prý poslala Kombajn všem podnikatelům - tak proč
>>jsem si ho musela stáhnout podle rady v této diskusi
>>a
>>nikdo v mém okolí o něm nemá ani ponětí?
>
>Lenko,
>
>jsem sám podnikatelem a znám mnoho dalších
>podnikatelů. Nikdo Kombajn od FS neobdržel.
>
>Kdyby byl Kombajn veřejný materiál, tak by si ho dal
>pan GŘ na web, jako tam dal již mnoho jiných materiálů,
>ne?
>
>Hezký den!
Škoda že na tom webu není:
Novinka nebo lajdáctví státní správy?
http://www.novinky.cz/veda-skoly/401152-referenti-bez-maturity-zrejme-dostanou-pet-let-na-doplneni-vzdelani-aby-jim-nehrozilo-propusteni.html
Opravdu zajímavé, že nás buzerují úředníci kteří nemají ani maturitu. Potom se nelze divit že nemají svůj názor a jenom papouškují pokyny ze školení které my jako účetní musíme znát vždycky od 1.1. každého roku a oni chodí na školení až od března.
Jo, a diskuze k tomu je taky "šťavnatá" Hezký den i víkend.
jsem chytla takový nervy, že jsem si zakázala
>do pondělka sledovat zprávy!
Jaký vidíte smysl ve sledování zpráv, které jsou jednostranně zaměřené, naprosto nevyvážené, vnucují jen jedinou možnou pravdu, tu kterou vám předkládají (diktují velké ryby, větší než v CZ) a vůbec vám nedávají možnost udělat si závěr sama na základě předložení argumentů obou zúčastněných stran. To, co tady (i ve světě) mainstream předvádí není novinařina, ale prosté ovládání lidí skrze zbraň s názvem čarobedna, piktokrychle nebo moderně televize. Není to jen o ČT, která jakožto veřejnoprávní TV vůbec nedodržuje zákon o veřejnoprávních médiích. Na takovéto vlastizrádné zmrdy platí jediné, nevěnovat jim pozornost, nesledovat. Na tom stojí a padá jejich úspěch. Mluvme mezi sebou, komunikujme spolu o svých reálných zkušenostech, ne o realitě, kterou se nám někdo snaží vnutit za jedinou pravou a existující.
Jenže jak už jsem psala dříve, to bych se musela asi odstěhovat nebo vůbec nevstupovat do pokoje, kde má manžel několikrát za den puštěné zprávy ČT (stále to samé dokola až na nějaké výjimky), jen pro zpestření potom chvíli na Nově. Snažím se tomu unikat, ale bohužel nemám šanci.
Pak jedině tomu nevěnovat pozornost, nebo ještě lépe rozvinout s manželem diskuzi na téma, které jsem popsal výše. Někdy mi přijde, že se jedná jen o závislost na něco koukat. Jenže lidi pak ztrácí schopnost kriticky myslet, či vůbec myslet. Ostatně proč, když jim ta čarobedna dá instrukci, co si mají myslet, jak se mají chovat, co mají dělat a nedělat. Proboha, jsme samostatně myslící jedinci (aspoň někteří :-) ).
A to jisté entity přiživující se na naší planetě krmí (negativní energie, negativní emoce, strach, čím víc, tím pro ně lépe, pro nás hůře). Pokud připustíme tuto možnost není divu, čím jsme dennodenně krmeni, člověk, aby se bál vyjít ven, přitom na světě se děje i spousta pozitivních věcí, ale ty je nežádoucí propagovat, protože by se toho mohl nedejbože někdo chytnout a ty pozitivní věci dělat taky. Je třeba udržovat ovečky v bezradnosti a beznaději na lepší zítřky, přitom vše máme v moci my, lidé. Každý jednotlivec.
Neříkám, že to je lehké, lidi jsou různí a některé nepřesvědčí ani naprosto nevyvratitelné důkazy. Ale určitě je dobré to připomínat, třeba jednou nastane ten okamžik ke změně názoru (jen musí nastat to pravé tady a teď, které je u každého jedince jindy). Do té doby volit cestu menšího odporu, třeba ty procházky jsou mnohem smysluplnější.
Problém je ten, že jakékoli médium by mělo sloužit jako nestranný moderátor, který dává prostor vyjádřit se oběma stranám konkrétní věci nebo konkrétního řešeného problému. Ano, nemusíme a ani nemůžeme být odborníci na vše, ale dostanou se nám informace z obou stran a pak už je na nás, ke které se přikloníme, kterou si prověříme, ale hlavně, není nám nucena jako jediná správná. Nic není černobílé.
A teď ruku na srdce, vidíte toto v našich médiích? Já ne.
Ano, B19, toto v našich médiích nevidím, a to se netýká jen ČT 1. Proto nejsem taková, abych bezvýhradně všemu věřila. Jen pokud je to problematika mně vzdálená, nedokážu si udělat ten správný názor, nevidím do toho. Proto tyto zprávy beru se značnou rezervou, že nic není takové, jak nám říkají, jak se může zdát ...
Do daní trochu vidím, takže můj obrázek, zdá se, může být blíž pravdě.
Děkuji za radu, ale až na podobné drobnosti náš vztah celkem dobře funguje, máme spolu 2 docela vydařené syny, a také si nemyslím, že by výměna za jiného měla smysl. (a to jsem z rozvedené rodiny, jenomže tak šlo o alkohol a to je už těžší kalibr).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.