Re: Nemám knihu jízd
>>Dobrý den, prosím o radu zkušené. Za rok 2015 nemám
>>knihu jízd, ale mám v nákladech PHM, opravy atd. a
>>provádím odpočet DPH. Pokud by přišla kontrola z FÚ,
>>tak mi
>>automaticky toto vše vyřadí a nebo budou nějakým
>>průměrem počítat, kolik jsem asi tak mohl projet a
>>podle
>>toho případně doměří daň? Děkuji
>************************************
>Ao je problém ji dodělat?
Dodělat ji lze, jen to bude stát spoustu času, který aktuálně nemám, tak mě zajímá, na co se připravit, kdyby kontrola přišla už teď.
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Též doporučuji dopsat, budete ji dopisovat po chvilkách, nemusíte ji napsat na jeden zátah. Já takto dopisovala knihu jízd s jedním klientem přes noc, to byla fuška, ale vytvořili jsme "něco" a berušky byly spokojené. Hlavně jsme měnili tužky, aby to vypadalo, že se píše průběžně. Je to pár let zpátky.
Dnes se to dělá v PC na programech, pravidelné jízdy již (předprogramované i s km), občas doplnit více km (objížďky)
a dát do souladu s nákupy PHM tak aby nevyšlo, že fabka má
nádrž na 180 lt. Kecy o sudech a kynistrech berušky nespolknou.
Tak tak, třeba zafárat. Program na KJ nebo v nejhorším excel, konečný stav tachometru, průměrnou spotřebu a odečítat k počátku kontroly. Já jsem jednou vyráběl za klienta poté, co mi doklady na FÚ sebrali a pak mi dali výzvu na knihu jízd. Jak se mi šiklo, že do textu píšu druh paliva a místo tankování + že jsem měl v diáři tabulku silničních vzdáleností (tehdy jsme ještě neměli na dědině ani telefon, natož internet). A nedoměřili a nedoměřili.
No, chtěla jsem jen napsat, že dříve bylo víc běžné, že chtěli při kotrole
vidět knihu jízd (knihy jízd) - to jsem vždycky před kontrolou upozorňovala, že co chybí, ať se dopíše ...
Poslední dobou mám zkušenost takovou, že se při kontrole o knihy jízd vůbec nezajímají, hlavně si procházejí přijaté faktury, kontrolují správné zařazení majetku ... Samozřejmě že se knihy jízd dopisovaly, ale kontrola nechtěla vidět ani jedinou.
Je fakt, že když jsem byl loni, taky se po ní neptali. Je to dobrá zpráva, ale stejně bych byl připraven, chtít ji můžou a zrovna na doložení knihy jízd by šla aplikovat "velmi krátká" lhůta pro jednoduché a naléhavé úkony. Takže pořád hrozí noční šichta.
No právě: zde odpovídají, nebo sdělují své názory ti, co
něco znají a co mají za sebou dostatek zkušeností. Sdělovat
=>>>>Myslím, že teď už ani knihy jízd nepožadují=
není zrovna to nejsprávnější. V říjnu 2015 se na mě obrátil
jeden dobrák, že mu při kontrole vyjmuli z výdajů (DPHi § 24)
doklady za nákupy nafty protože na paragonech bylo uvedeno
placeno kartou ale ne jeho "firemní" a časy nákupů neodpovídaly
údajům v Knize jízd. Nijak jsem pomoci neuměl a tudíž nemohl.
Pozn. jezdil jsem s mostním tankem ale věta výše platí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.