Vlákno názorů k dotazu Podpora v nezaměstnanosti - kolik bude od UP - Re: podpora v nezaměstnanosti - kolik bu ještě jsem...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2016 19:15

UP (neregistrovaný)

Re: podpora v nezaměstnanosti - kolik bu
    ještě jsem se chtěla zeptat, do dnešního dne mi neposlali potvrzení o zaměstnání zaměstnavatel XXXX, co mám prosím dělat?

• 26. 4. 2016 7:32

UP (neregistrovaný)

Nikdo neporadí? prosím
    >>dobrý den, poprosila bych jestli náhodou někdo neví,
    >>dne 19.4. jsem skončila PP ve firmě A, od 11.4. jsem
    >>u
    >>zaměstnavatele B, nyní mám jen PP u zaměstnavatele B,
    >>když bych chtěla odejít jak se mi bude počítat
    >>podpora. U zaměstnavatele mám mzdu XXXX za měsíc, tím
    >>že jsem
    >>nastoupila 19.4. budu mít samozřejěm poměrnou část
    >>YYY
    >>za duben, podpora by se mi počítala z XXXX částky
    >>nebo
    >>YYYY? Vím, že budu mít 45%, ale z čeho. děkuji za
    >>radu
    >ještě jsem se chtěla zeptat, do dnešního dne mi
    >neposlali potvrzení o zaměstnání zaměstnavatel XXXX, co mám
    >prosím dělat?

• 26. 4. 2016 7:49

Líba (neregistrovaný)

Re: Nikdo neporadí? prosím
    § 50
    (1) Výše podpory v nezaměstnanosti.... se stanoví procentní sazbou z průměrného měsíčního čistého výdělku, který byl u uchazeče o zaměstnání zjištěn a naposledy používán pro pracovněprávní účely v jeho posledním ukončeném zaměstnání v rozhodném období podle pracovněprávních předpisů;

Protože v posledním zaměstnání u zaměstnavatele B jste v rozhodném období (I.Q 2016) neodpracovala 21 dnů, bude vám stanoven pravděpodobný měsíční výdělek.

Potvrzení o zaměstnání jste měla dostat při ukončení pracovního poměru. Možná čekali, že si ho někde vyzvednete, možná jste skončila nečekaně a nestihli ho připravit, možná mají externí účetní a někde se potvrzení toulá, možná mají jiný důvod. Doporučuji do firmy zatelefonovat a domluvit se.

• 26. 4. 2016 17:07

UP (neregistrovaný)

Re: Nikdo neporadí? prosím
    děkuji, neskončila jsem nečekaně, věděli to víc než 3 týdny předem, domluvili jsme se, že mi ho pošlou poštou, volala jsem si tam a prostě neměli čas, děkuji za vaši odpověď, snad brzy pošlou

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).