Re: Penále od dodavatele
děkuji, to stejné platí i pro vyčíslení úroků ? stejný případ ..
ale ještě mám dotázek ohledně penále a úroku u sociálky a Fu.
v únoru jsme dostali na naši žádost vyčíslené úroky k 31/12/15 a pak dále, za podzní platby DPH. Tady jsem si to čas. rozlišila a do 2015 účtovala 545/343-336. Je to tak možné ?
Jsem povinna si sama dopočítat a zaúčtovat úrok, např. když jsme pozdeji zaplatili pojistné ?
Aha, právě proto mi asi danařka říkala, ze si máme dopočítat dokonce sami k 31/12/2015, když vime, ze jsme platili pozde, ať to tam máme proúčtované. Proto jsem si nechala vyčíslit z uřadu a přeúčtovala co patří do 2015 a co do 2016. NO ještě jsem se s tím nikdy nesetkala, ale asi budu muset nastudovat..., je to ted špatné období..
se omlouvam, ale asi jsem nepochopila.
co je vymereno za 2015 / ale vymer nebo i fakturu od dodavatel mam vystavene vse az v 2016/tak mam uctovat dodavatele na 544 a instituce na 545 a vše do 2016 ?
a tu rezervu v 2015 myslíte plus minu 544,5 /nedanove/ a co mam dat na stranu dal ? nějaký dohad ?
nechapu, proč, když přesně vím od institucí kolik je penále, úrok k 31/12/15 a za 2016, proč to tak nemůžu proúčtovat a je to pak přesné ? /V přiznání také vyloučím/
uz mam nachystane na vyloučení... :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.