Re: z datovky - mohou být přílohy v .pdf
Ano, stávající systém výběru daní je založen na pokutách. Pokud budete obtěžovat FÚ formátem .pdf, tak dostanete pokutu. Zatím se ale za to nestřílí....
Doporučuji podat v xml, pokud se nechcete podílet svým příspěvkem na přerozdělování dotací pro oblíbence systému.
Hezký den!
Moc odpovědi nerozumím? Takže je to sice špatně, ale pokuty se zatím nedávají? Můžete mi spíše přiblížit paragraf, kde se o tom dočtu? V daňovém řádu je " ve správném formátu", ale spíše bych potřebovala nastudovat ty jednotlivé případy a varianty, jestli někde najdu?
Musíte podat ve formátu xml i rozvahu a VZZ, pokuty za to dávají spolehlivě a hned. Je to nedodržení formátu.
Více např. zde: http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-prijmu/dotazy-a-odpovedi/dan-z-prijmu-pravnickych-osob/vybrane-dotazy-k-elektronickemu-podavani-danoveho-priznani-5836
Děkuji. S prosím jen pro upřesnění - platí to i přesto, že jsme neziskovka? Nejsme povinni mít datovou schránku, ale protože ji máme , tak prostě musíme podat vše v souboru .xml, vč. příloh, jestli jsem pochopila správně. děkuji a přeji pěkný den
>>Děkuji. S prosím jen pro upřesnění - platí to i
>>přesto, že jsme neziskovka? Nejsme povinni mít
>>datovou
>>schránku, ale protože ji máme , tak prostě musíme
>>podat vše
>>v souboru .xml, vč. příloh, jestli jsem pochopila
>>správně. děkuji a přeji pěkný den
Pokud nejste povinni mít datovku, nemusíte datovkou nic posílat. Ale vám musí OVM zasílat datovkou. Nekoplikujte si situaci a pošlete na FÚ, jak jste byli zvyklí před datovkou.
>
>To tedy přesně nevím, ale asi by to mělo být vše v
>xml, kromě přílohy, ta je v pdf. Snad ještě poradí někdo,
>kdo má zkušenost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.