Re: PDP - daň odvede zákazník - nebo ne
To mi přijde jako dost velká partyzánština. :-) O jaký daňový doklad se jedná by mělo vyplývat jednoznačně z jeho obsahu. Nechat příjemce daňového dokladu, aby z nabízených možností usoudil, o jaké plnění jde mi nepřijde správné. Ale nejsem DP, třeba to někdo upřesní a třeba se mýlím. No ještě jsem se s takovým dokladem v praxi nesetkal.
Osobně bych volil metodu snižování mzdy na základě opakovaně chybně vystavených dokladů, to je účinný a v praxi vyzkoušený způsob. :-)
Re: PDP - daň odvede zákazník - nebo ne
Taky mi to přijde jako blbost,zkouším různé varianty. Se snížením mzdy dobrý nápad, ale asi by mě kluci hnali, to je pořád, že mají jiné věci na práci atd atd atd.
Spíš jsem myslela, že by to byla taková hláška, kterou by defakto nikdo nemusel nijak blíže zkoumat, jaké je plnění pozná zákoš podle výpočtu daně. Ale zároven by jsme byli krytí pro případ té hlášky "dan odvede zákazník". Já vím, jak jste psal je to partyzánština jako brno :-)
Re: DPD
>>
>>>>>>
>>>>>>To mi přijde jako dost velká partyzánština. :-) O
>>>>>>jaký
>>>>>>daňový doklad se jedná by mělo vyplývat jednoznačně z
>>>>>>jeho obsahu. Nechat příjemce daňového dokladu, aby z
>>>>>>nabízených možností usoudil, o jaké plnění jde mi
>>>>>>nepřijde správné. Ale nejsem DP, třeba to někdo
>>>>>>upřesní a
>>>>>>třeba se mýlím. No ještě jsem se s takovým dokladem v
>>>>>>praxi nesetkal.
>>>>>>
>>>>>>Osobně bych volil metodu snižování mzdy na základě
>>>>>>opakovaně chybně vystavených dokladů, to je účinný a
>>>>>>v
>>>>>>praxi vyzkoušený způsob. :-)
>>Všem obchodníkům, kteří vystavují faktury nalepit na
>>monitor lepítko - ať dodávají správný text na
>>faktury.
>>(nebo změnit oběh dokladů - aby od nich šly faktury
>>ven přes "oko" nějaké účetní)
>Nevím jaký máte program, ale nešlo by text "daň odvede
>zákazník" nějak navázat na způsob výpočtu daně?
>Alespoň nám to takto funguje, pokud je faktura vypočítaná s
>PDP, automaticky se tiskne příslušný tex. Já do tohoto
>ani nemám jak zasahovat.
Faktury se vystavují v Navisionu, přesně toto jsem zkoušela a psala na podporu zda na kod PDP mohou navázat konkrétní text. Odpověd - nemůžeme. Jediné co, mohou ukotvit text na všechny faktury.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.