Re: Pracovní smlouva
Nijak, váš pracovní poměr skončil, protože paní XYZ ukončila nemoc a vrátila se do zaměstnání. Vaše nemoc ani těhotenství na to nemá vliv. On vás nevyhodil, vy jste měla uzavřenou pracovní smlouvu na dobu určitou a ta doba ukončením nemoci té paní skončila. Nikde nic podepisovat nebudete, žádná výpověď, nic není potřeba.
Mě právě manažerka řekla, že mi skončil pracovní poměr ke včerejšímu dni. Tak že ve středu mám přijít vrátit firemní mobil, klíče apod. a podepsat dokumenty. Tak to moc nechápu. I když jsem na neschopence, která dále trvá a neukončila jsem ji, tak mě může jakoby vyhodit, tedy ukončit PP?
Prosím vás, umíte číst ? Podepsala jste smlouvu na dobu určitou , na zástup za paní XY po dobu její nemoci. Takže zcela logicky, dnem kdy paní ukončí neschopenku KONĆÍ i váš pracovní poměr, a to za jakýchkoliv okolností. Vy tohle nechápete ? Vaše neschopenka s tím nemá NIC společného. Po dobu nemoci vás na ÚP nezaregistrují, neboť tam se registrují uchazeči o práce, což, logicky , v době nemoci asi nemůžete být. Takže, pokud lékař uzná, budete dále nemocná, lístky na peníze předávat již bývalému zaměstnavateli.
Ale jděte, to mi aspoň jeden takový odkaz dejte. Jestliže uzavřete smlouvu na DOBU URČITOU, tak vaše pracovní neschopnost nemá na nic vliv.
Nevím, jestli vůbec chápete, co je doba určitá - např. jestliže uzavřete smlouvu s telefonním operátorem na 2 roky, tak je zcela logické, že (pokud není sjednáno opakování) po uplynutí této doby končí. Stejně jako jakékoliv jiné uzavření smlouvy - pronájem bytu na 10 let, po uplynutí této doby tam taky nemůžete bydlet jen tak, protože jste těhotná. Už jsem vám několikrát vysvětlil, že on vás nevyhodil, vám PLYNULA doba platnosti smlouvy. Ta uplynula tím, že nastala skutečnost, která její dobu trvání stanovovala. Proč by si vás tam asi měl držet, když se mu vrátila původní pracovnice ? Zaměstnavatel nesmí pouze dát VÝPOVĚĎ pracovnici, která je těhotná. Ale, znovu opakuji on vám žádnou výpověď nedával, vám uplynula sjednaná doba trvání pracovní smlouvy. Líp to vysvětlit fakt nedovedu.
Jestli nevíte, co znamená slovo výpověď, tak pohledejte v zákoníku práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.