Vlákno názorů k dotazu Exekuce od iva. - Re: Exekuce Napište exekutorovi, že vzhledem k výši...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2016 15:52

iva. (neregistrovaný)

Re: Exekuce
    Napište exekutorovi, že vzhledem k výši čisté mzdy a vyživovaným osobám není z čeho srážet.
    Vyhnete se tím pozdějším dotazům od exekutora proč nesrážíte - i když jste mu třeba v součinnosti sdělila výši čisté mzdy a muselo být jasné, že nebude z čeho srážet, stejně se většina exekutorů zeptá ...
    Exekutor bude volit pravděpodobně další formu exekuce - exekuce bankovního účtu, movitého majetku (auto, nábytek) nebo nemovitostí. Ale to je na exekutorovi, Vás se toto nijak netýká - odpovídám tím na otázku jestli pohldávka přechízí na někoho jiného.

• 3. 5. 2016 15:55

HB (neregistrovaný)

O tom, že má třiděti jsem se dověděla náhodou bez její informace a tak když budu srážet cca 1040,- Kč je to moje chyba?

• 3. 5. 2016 16:01

iva. (neregistrovaný)

Teď nevím, jestli jsem správně pochopila - zaměstnankyně ví, že má exekuci, takže by měla přijít na mzdovou účtárnu a nahlásit vyživované osoby, pokud je chce uplatnit. To tedy asi neudělala, takže Vy byste srážela, protože by bylo z čeho.
    Ale "jedna paní povídala" a Vy na ni chcete být hodná a nesrážet, když má teda tolik dětí? :-)
    Z lidského hlediska chápu, ale v tomto případě bych vyživované osoby neuplatnila, srazila částku na exekuci a buď zaměstnankyně přijde nebo nepřijde. Maximálně jí můžete napovědět, že by měla přijít nahlásit vyživované osoby, protože když exekutorovi jednou pošlete a pak zase ne, bude exekutor chtít vědět proč. A zvýší to jen Vaši komunikační administrativní zátěž.

• 3. 5. 2016 16:09

HB (neregistrovaný)

paní Ivo a na manžela se uplatňuje nezabavit. částka? a co k tomu potřebuji, na děti uplatňovat nebudu, nejraději bych nezabavitelnou částku uplatňovala jen těch 6.178, moc děkuji za ochotu

• 3. 5. 2016 17:29

Kara (neregistrovaný)

Na povinného (tj. na ni), uplatníte nezabavitelnou částku 6178,67 Kč. Na každou vyživovanou osobu (tj. na manžela a na každé její vlastní dítě) uplatníte 1544,67 Kč. Já osobně bych ji upozornila, ať dodá rodné listy dětí, případně i oddací list a uplatnila bych všechny nezabavitelné částky, tzn. že by nebylo z čeho srážet. Ona totiž ani nemusí zatím vědět, že do mzdovky přišel exekuční příkaz.
    Exekutorovi bych o tom, že srážky nebudou, ani nepsala. Není to Vaše povinnost a navíc podle mých zkušeností, se stejně bude ptát znovu. Teď ještě určitě nemáte nabytí právní moci, takže by byly případné srážky deponované. Vy napíšete exekutorovi, že ke srážkám nebude docházet. Dobrá. Po čase dojde nabytí právní moci a tam bude výzva, abyste deponovanou částku odeslala. Vy napíšete, že není co odeslat. Po čase dojde dotaz, proč nic neposíláte. A po čase opět dotaz, jestli se něco nezměnilo. Toť moje zkušenost.
    Mimochodem - dlužníkem je ona nebo jen její manžel? Na manželky (manžele) dlužníka by totiž už exekutor neměl zasílat exepříkaz - už se jim nesmí srážet ze mzdy.

• 4. 5. 2016 14:41

HB (neregistrovaný)

mnohokrát děkuji za rady všem

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).