Re: Výpověď ke dni 24.8.2016
Nejprve si pročtěte zákoník práce, nebo zde historii, abyste věděla co to výpověď je. Takhle se nemá cenu o tom bavit, když vůbec neznáte podmínky výpovědi. Výpověď může dát zaměstnanec kdykoliv, ze zákona běží od 1. dne následujícího měsíce výpovědní doba, která činí 2 měsíce. dovolenou upravují § 211 až 223 Pak se znovu zeptejte, když nebudete něčemu rozumět.
Pokud zaměstnavatel převezme výpověď v květnu, bude váš pracovní poměr končit 31.7. a budete mít nárok na 23,5 dne dovolené.
Jestliže navrhnete dohodu a zaměstnavatel bude souhlasit s ukončením PP dne 24.8.2016, tak budete mít také nárok na 23,5 dne dovolené.
Domnívám se,že učitel by měl zákoník práce znát, a pokud nějakým nedopatřením ho nezná, tak zcela určitě by měl umět si ho nastudovat. Nebo aspoň za nás učitel na takovéto obecné dotazy vždy uměl odpovědět nebo do příští hodiny nastudoval. Ale teď to už asi není potřeba.
Běžný občan vám klidně řekne "já PŘECE zákony neznán" a ne že se za to stydí, ale je na to pyšný. Já mám někdy z těch lidí pocit, že neznalost zákona rovná se slušný člověk, a kdo zná svá práva a povinnosti, ten je přinejmenším podezřelý, divný nebo rovnou vyčůraný až mafián.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.