Vlákno názorů k dotazu Prodej s.r.o. od Libuše Vlasta - Re: Prodej s.r.o. Prodal s.r.o. - myslíte tím podíl...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 5. 2016 13:32

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Prodej s.r.o.
    Prodal s.r.o. - myslíte tím podíl v právnické osobě?
    Jste jednatelem této společnosti? Nebo jste byl jednatelem?

• 22. 5. 2016 17:15

Jan L (neregistrovaný)

>>Tento měsíc jsem prodal s.r.o. další PO. Musím prosím
    >>ještě podat přiznání k DPH za část měsíce? A mám
    >>ještě
    >>povinnost k dalším daním: silniční, zálohová,
    >>srážková, PO - po část roku? Nebo to už bude dělat ta
    >>nová
    >>společnost za celý rok 2016? Velice děkuji.
    >
    >Prodal s.r.o. - myslíte tím podíl v právnické osobě?
    >Jste jednatelem této společnosti? Nebo jste byl
    >jednatelem?
    Byl jsem jediným jednatelem i společníkem. Nyní chci podnikat jen jako FO. Na FÚ jsem byl přihlášen k dani sil., zál., sráž., z příjmu PO, DPH. Tak jsem chtěl mít jistotu, zda mám po část roku ještě podávat tyto daně nebo už nemám povinnost. Účetnictví od ledna l.r. doposud jsem vedl řádně. Z odpovědí vyplývá, že mám nové společnosti odevzdat už jen konečné účty, aby mohli pokračovat. Tím to pro mě končí a už nemám povinnost k žádné dani? Velice děkuji Vám oběma za odpovědi. Prosím ještě o ujištění, zda má úvaha je správná. Předem velice děkuji.
    >
    >
    >

• 22. 5. 2016 22:25

v.e.n.d.y.

Musíte oddělit Vás, jako fyzickou osobu a s.r.o., které je právnickou osobou. S.r.o. je pořád jedno a za jeho daňové povinnosti odpovídá statutár a to Vy již nejste (předpokládám podle toho, co jste napsal). S.r.o. je dále přihlášeno ke svým daním, ale Vás se to již netýká. Jen novým majitelům musíte předat účetnictví, aby mohli plynule pokračovat. Nákupem rozjetého s.r.o. převzali celou odpovědnost za jeho fungování. Vy, už jako FO, se musíte zaregistrovat ke svým daním, sociálce a ZP a podnikat již jen na své triko. Přeji, ať se Vám daří.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).