Re: Projektová činnost,fa do EU
hm, to ho jsem se trošku obaval...., ale pokud bude pro plátce, tak bude bez dph a vyřeší přeci plátce v zemi EU, nebo ne ? Nastal by problém pokud by bylo pro FO, nepodnikající, ze ? Ještě se zeptám, pokud fakturuji v rámci tuzemska, odběratel je plátce, tak mám fakturovat přenesenou dan ? to nedelám ??! zatím nikomu nevadilo..
u projekt. prací na nemovitých věcech mimo ČR, je místo plnění dle §10 ZDPH v zemi, kde se tato nem. věc nachází, takže v ČR fakturujete vždy bez DPH
pokud budete fakturovat osobě reg. k DPH v EU, tak se nemusíte registrovat vy, uvedete do ř. 26 svého přiznání
u zemí mimo EU je lepší si zjistit, zda DPH vypořádá v této zemi odběratel nebo vám hrozí povinnost se reg. k DPH a DPH vypořádat sám
těmi plátci myslíte tuzemské plátce, kteří staví v EU nebo osoby reg. k DPH v EU (jde o jiné pojmy a režim zdanění je pak taky jiný)
pokud pracujete pro osoby reg. k DPH, pak se nemusíte registrovat k DPH nikde v EU, DPH vypořádá váš odběratel v rámci svého přiznání k DPH
platci jsem myslel odběratele, kterému fakturuji do EU a je to podnikatel. musim tady ověřovat jeho dic, nebo stačí prokázat že je to firma-podnikatel ? Jeste mě napadla varianta, ze fakturuji tuzemskému odběrateli, dávám s daní, i když projekt dělám na stavbu v jiné zemi ? Tak jsem zatím dělat...
vždy projekt na jednu danou stavbu, 90% tuzemsko s DPH, ale ted jsem měl i svýčarského odběratele. Stavbu bude provádět tuzemský dodavatel, možná by šlo, domluvit, že bych to fakturoval českému odběrateli s naší DPH ? A on by pak celé fakturoval už se švýcary ? šlo by to ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.