Re: exekuce-dlužné výživné a běžné výživ
Jestliže je to jeho jediná exekuce, srážíte tak, jak píšete. Srazíte z obou třetin a celou částku zabavitelnou bez omezení. Vše nad 2000,- běžného výživného půjde na dlužné výživné. Pokud má ještě nějakou jinou dřívější exekuci, tak z první třetiny pokračujete ve srážení na ni a v druhé třetině postupujete tak, jak psáno výše.
§280 OSŘ:
"...Nepostačí-li částka sražená z druhé třetiny k uspokojení všech pohledávek výživného, uspokojí se nejprve běžné výživné všech oprávněných a pak teprve nedoplatky za dřívější dobu, a to podle poměru běžného výživného...."
To, že na exekutorských úřadech o výpočtu exekucí nevědí nic, je celkem známá věc.
Re: exekuce-dlužné výživné a běžné výživ
o výpočtu exekucí >nevědí nic, je celkem známá věc.
Děkuji za radu.To jak srážet v podstatě vím,bohužel takových zaměstnanců mám několik,akorát jsem moc nepochopila jestli mám srážet to běžné výživné,většinou je to tam srozumitelně napsáno a rozděleno nebo mám zkušenost,že se opravdu dotážu a domluvím,ale tohle jsem řešila poprvé,navíc komunikace s tímto ex.úřadem,kde si melou pořád jen tu svoji písničku dokola byla příšerná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.