Re: EPO-Ověření identity přihlášením do
Vzhledem k nekvalitě EPO jsem nikdy prostřednictvím EPO nepodával. Takže jen zprostředkovaně. Pokud podáte prostřednictvím EPO s ověřením identity, tak podání zmizí. Když opomenete uložit potvrzení o podání máte smůlu.
Pokud podáte prostřednictvím DS, tak tam máte podání ještě 90 dní.
Hezký den!
Už několik let podávám všechna přiznání (DPPO, nemovitosti, DPH a letos i KH a pod.) přes EPO a přihlášením do datové schránky. Vyplním e-mail, na který chci zasílat zprávy o zpracování, uložím a vytisknu potvrzení o podání. Zatím vždycky bez problémů, na e-mail mi postupně chodí zprávy o postupu zpracování a zbytek si dohledám v daňové informační schránce.
Připojuji, co jsem teď zkopírovala při odesílání KH z EPO:
Potvrzení podání
Vyzýváme Vás ke stažení a uložení souboru uvedeného pod tímto textem na základě ustanovení §73 odst. 3 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů, který potvrzuje, že bylo na společné technické zařízení správců daně přijato Vaše podání. K doložení skutečnosti, že na společné technické zařízení bylo přijato podání, je potřeba v případě pochybnosti předložit správci daně tento soubor a nikoliv pouze jeho opis.
Vzhledem k možným sankcím toto důsledně dodržuji, a doporučuji to zvlášť u následných KH po výzvě FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.