Re: staré šanony účetnictví
To nemáme, nemáme na něj žádný kontakt. Děláme účetnictví jeho bratrovi, a tomu jsme volali ať se s ním domluví, že na základě plné moci mu ty jeho doklady dáme, a on nám vzkázal, že si to nepřeje. A tak se zase nic nevyřešilo. Myslím, že když mu pošleme dopis s dotazem tak se stejně nic nedovíme
Jak fakturovat někomu, kdo si skladné neobjednal a dle tazatele na
danou osobou není žádný kontakt? Jen navyšování výnosů, ze kterých se zaplatí daň a nakonec dluhy nikdo nezaplatí.
V tomto okamžiku je velice důležité, co je uvedeno v uzavřené smlouvě.
V pohodě
Připomnělo mi to situaci před lety, kdy jedna společnost udělila plnou moc účetní společnosti k součinnosti ... ve smyslu že má předávat ČSSZ potřebné doklady atd. ... a pak, když se společnosti v nedobrém rozešly, tak vyzvala ČSSZ účetní společnost k převzetí dokladů zpět - ale na to již účetní společnost neměla plnou moc a společnost v podstaně již neexistovala .. co se asi tak s těmi doklady stalo. Jen mi je trochu líto zaměstnanců dané společnosti až zjistí při odchodu do důchodu, že v ELDP byly nedostatky které nikdo neodstranil a tak nemají započtenou dobu ...
..
Já osobně bych se obávala skartace - pokud ještě neuplynuly lhůty na kontroly (mohlo být nějakými úkony prodlouženo).
Možná, že si to účelově nepřevzal, může probíhat kontrola, trestní řízení a pak bude mít problém účetní společnost.
Rozhodně bych ho písemně na doručenku vyzvala k převzetí dokladů.
Těch zaměstnanců je mi sice také líto, ale vím, že ještě u nás končil se zaměstnancemi a proběhla od OSSZ likvidační kontrola, takže u nich by to bylo OK. Nám dluží peníze za účetnictví a také je asi už neuvidíme. Takže dnes mu posíláme doporučeně dopis o vyjádření. Tak uvidíme. Děkuji všem za připomínky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.