Re: Plot mezi sousedy
Soudit se se sousedem není úplně nejlepší nápad. I kdyby vám nakrásně soud dal zapravdu, sousedské vztahy to nijak nepodpoří a nezlepší, naopak ještě vyostří. Chtělo by to zajít s ním na pivo, až vás přejde vztek, nebo udělat grilovačku.
Nejvíce ho naštvete zřejmě tím, když se tímhle incidentem nenecháte vytočit. Soudím, že to právě si dal za cíl, když to takhle popisujete.
Každopádně upřímnou soustrast, sousedi jsou občas kříž.
Ano. Otázkou je, čeho chce tazatelka dosáhnout. Guerrilová válka se sousedem bude mít jako výsledek hromadu stresu a léta naschválů. Soud dá pravděpodobně za pravdu v.e.n.d.y.. To ale nijak nebude řešit sousedské vztahy, jen je to vyostří. Navíc - pokud soused spustil tenhle první výstřel, dle mého názoru má nabito na další a je připraven. Chce to vyvést ho z míry, udělat něco, co naprosto nebude očekávat a bude tím zmaten.
Děkuji za pěkná slova, dopadne to tak, nejsem konfliktní typ, manžel mi zemřel, za jeho života by si to soused (a hlavně sousedův syn) netroufl, ale říct mu to půjdu, aspoň tu zeminu by někde sehnat mohl:-), má traktůrek. Díky všem za reakce, jen jsem chtěla vědět, co se dá dělat.
Jestli můžu sdělit vlastní zkušenost: Můj soused mi dělá naschvály a nabídku smíru bere jako svoje vítězství a následuje další překvápko. Při podobné akci jako je Vaše jsem zašla na stavební úřad zeptat se jak se věci mají. Bylo místní šetření, udělal se zápis kde se napsaly i moje oprávněné požadavky s termínem a rok byl klid. Tak bych se šla zeptat za stavební úřad - tam by Vám měli poradit. Nakonec proto ty úřady máme :-).
No právě, my jsme roky nechávali sousedy dělat vše, co chtěli ( v rámci dobrých sousedských vztahů) a teď, když něco potřebujeme udělat na vlastním pozemku, tak nás udávají a bez jejich souhlasu neuděláme nic. A oni souhlas nedají, baví se naší nemohoucností, protože všechny jejich bezdůvodné připomínky se řeší na úřadě a trvá i několik let, než si můžeme třeba jen opravit střechu. I na úřadě jsou z nich nešťastní....
>>>>>Dobrý den, prosím o konzultaci. Měli jsme se sousedem
>>>>>mnoho let dřevěný laťkový plot, před 14 dny se soused
>>>>>rozhodl, že místo plotu postaví zeď. Bez mého
>>>>>svolení,
>>>>>natož po nějaké domluvě, zničil mi skalku a teď tam
>>>>>mám neomítnutou ošklivou stěnu, před ní půlmetrový
>>>>>rygol, zemina z něj je neznámo kde. On ze své strany
>>>>>již má
>>>>>omítnutou bílou stěnu a stavební ruch umlkl. Co teď
>>>>>mohu dělat? Děkuji za případné reakce.
>>>>
>>>>Soudit se se sousedem není úplně nejlepší nápad. I
>>>>kdyby vám nakrásně soud dal zapravdu, sousedské
>>>>vztahy
>>>>to
>>>>nijak nepodpoří a nezlepší, naopak ještě vyostří.
>>>>Chtělo by to zajít s ním na pivo, až vás přejde
>>>>vztek,
>>>>nebo udělat grilovačku.
Souhlasím s Jiřím, také bych to tak udělala.
>>>>
>>>>Nejvíce ho naštvete zřejmě tím, když se tímhle
>>>>incidentem nenecháte vytočit. Soudím, že to právě si
>>>>dal za
>>>>cíl, když to takhle popisujete.
>>>>
>>>>Každopádně upřímnou soustrast, sousedi jsou občas
>>>>kříž.
>>>Nám bylo řečeno, že s jakoukoliv stavbou do 2m (nebo
>>>2,5m ?) od hranice pozemku musí být souhlas souseda.
>>>Tudíž i se stavbou plotu.
>>
>>Ano. Otázkou je, čeho chce tazatelka dosáhnout.
>>Guerrilová válka se sousedem bude mít jako výsledek
>>hromadu
>>stresu a léta naschválů. Soud dá pravděpodobně za
>>pravdu v.e.n.d.y.. To ale nijak nebude řešit
>>sousedské
>>vztahy, jen je to vyostří. Navíc - pokud soused
>>spustil
>>tenhle první výstřel, dle mého názoru má nabito na
>>další a je připraven. Chce to vyvést ho z míry,
>>udělat
>>něco, co naprosto nebude očekávat a bude tím zmaten.
>
>Přijde mi, že vztahy jsou vyostřeny dostatečně. Osobně
>bych zašel na stavební úřad a požádal o odstranění
>stavby. Pak se ukáže, jak má nabito.
>
>Zkušenost mi říká, že když si to necháte líbit
>tentokrát, přijde příště s něčím ještě horším.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.