Re: DPP výplata za několik měsíců najedn
Jo , papírově lze udělat všechno - ale ty peníze ať Vám dá do ruky - neposílat na účet celou částku, protože při kontrole to by byl problém.
V DPP sjednejte měsíční odměnu 10 000,-
a za každý měsíc ať vystaví doklad o převzetí peněz
když se chce, tak jde všěechno
Je fakt, že jakmile přesáhne částka (odměna) za DPP v měsíci 10 tis., musí se odvést soc.i zdr.poj. Co se týká daně, je stále stejná a to 15 % v tomto příp.(s pojištěním ) ze superhrubé). Lze použít zílohovou slevu na dani, v DP nebo RZ pokud by vyšla nějaká malá daňm zpravidla sleva postačuje, tekže od oka daň neplatíte.
Odměna do 10 tis. - bez poj., daň zál. nula při podepsaném prohlášení, Při nepodepsaném srážková daň 15 %, kterou lze zúčtovat v DP.
Mzdový list se předkládá u kontrol právě např. při kontrolách na OSSZ nebo FÚ a pod.,jestli ho vedete jenom jako tabulku v papírové podobě, potom ano. Já třeba používám mzdový program a ten můj mi nedovolí zpětně otevírat mzdy. V DPP nesmíte mít napsáno, že odměna bude vyplacena najednou, ale že bude vyplácena měsíčně, měsíčně se ve mzdovém listě tato odměna objeví, a měsíčně bude také vyplacena, tedy bude v pokladně výdej, případně odeslána částka na účet. Jako zaměstnavatel musí být kamarád přihlášen k platbě zálohové nebo srážkové dani na FÚ, podle toho o jakou daň se bude jednat.
Děkuji Vám za názor. Čistě hypoteticky, představme si, že zaměstnavatel nemá peníze na vylacení a po třech měsísích by vyplatil část naráz - to se přeci děje?
Dále píšete: "Jako zaměstnavatel musí být kamarád přihlášen k platbě zálohové nebo srážkové dani na FÚ, podle toho o jakou daň se bude jednat." Kdy mu zniká povinost se přihlásit k té či oné dani na FU? Až v rámci daňového přiznání nebo hned jak je dpp uzavřena?
Já bych chtěl uplatnit slevu - podepsat prohlášení…..
>Děkuji Vám za názor. Čistě hypoteticky, představme si,
>že zaměstnavatel nemá peníze na vylacení a po třech
>měsísích by vyplatil část naráz - to se přeci děje?
>
Ale zúčtované na ML to bude mít po měsících, to je to podstatné, vyplatit mu to může v čistém najednou, když vám jde o toto.
>Dále píšete: "Jako zaměstnavatel musí být kamarád
>přihlášen k platbě zálohové nebo srážkové dani na FÚ,
>podle toho o jakou daň se bude jednat." Kdy mu zniká
>povinost se přihlásit k té či oné dani na FU? Až v rámci
>daňového přiznání nebo hned jak je dpp uzavřena?
>
Hned jak přime zaměstnance.
>Já bych chtěl uplatnit slevu - podepsat prohlášení…..
Pak tedy k zálohové dani.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.