Re: Dobrovolný plátce DPH
Vaše výpočty jsou v zásadě správné. Může být výhodnější sstát se plátcem, pokud jste uprostřed řetězu firem plátců a vy jste mezi nimi neplátce. Ale pokud vám žádný plátce NEfakturuje a NEnakupujete třeba materiál, tak nevidím důvod stát se plátcem. Na jedné straně - ano ,odečtete si třeba dph z telefonních hovorů atd., ale pokud máte jen málo nákupů, z nichž byste si odečítal dph, pak se vám to asi nevyplatí. DPH byste si sice odečítal, ale zase byste asi musel platit účetní nebo ztrácet spoustu času účetnictvím a daněmi sám.... takže tu úsporu na dph byste tvrdě zaplatil jinak. Ale pro definitivní posouzení byste musel napsat víc informací o tom, co děláte, co nakupujete atd.
Re: Dobrovolný plátce DPH
Děkuji za odpověď. Právě, že se mi neoplatí být plátcem .... vstupových DPH skoro žádné. Ale jak píši v dotazu - nutí mě k reg. můj hlavní odběratek a já nechápu důvod .... v čem to bude pro něho přínosné, že budu plátcem DPH. Mě toto jen zkomplikuje život :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.