Re: Dobropis
Předpokládám, že jste na straně odběratele, byl vám doručen dobropis. Kdy si ho uplatníte, to je vaše záležitost (pokud odpovědná osoba nepodepsala doručení někdy dříve). Starat by se měl dodavatel - ten může uplatnit až datem doručení vám (to je i zdanitelné plnění, pokud nebylo dříve řešeno finančně).
Na závěr jen poznámka k "opravnému" přiznání - to lze dávat pouze do termínu pro řádné přiznání (opravuji původní přiznání, ale jsem ještě v řádném termínu). Po termínu jen dodatečné.
Došlý dobropis je nutno uplatnit v období, ve kterém vám došel (tudíž pro vás v 07)...snižujete si tím svůj nárok na odpočet, a proto toto snížení FÚ chce okamžitě po dojití dobropisu, když to jsou jejich peníze....takže pokud máte razítlko z 15.7., není problém ho uplatnit v řádném přiznání za 3.kvartál.....bez jakéhokoliv postihu
Trochu neco jineho - plati jeste, ze kdyz vystavim dopropis a odeslu jej odberateli muzu si DPH uplatnit az po tom, kdyz mi odberatel vrati potvrzenou kopii? Mam jednoho problemoveho odberatele u ktereho vim, ze mi kopii nepotvrdi. Musel by totiz DHP vratit. Lze to nejak osetrit? Diky Karel
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.