Názor k dotazu Výpověď - přechod pod jinou firmu od mmm - Re: Výpověď - přechod pod jinou firmu pokud jsem...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 9. 2005 10:01

mmm (neregistrovaný)

Re: Výpověď - přechod pod jinou firmu
    pokud jsem zaměstnána ve firmě "A" a ta si udělá výb.řízení na prodej své firmy(podílu atd.) je to věcí majitelů - nic se nemění na mé pracovní smlouvě s firmou "A", tato musí ukončit prac.poměry se všemi, nebo všechny převést do nové ale nejde to, že někteří jak píšete dostali výpověď s odstupným a některým předložili nové smlouvy nové firmy - novou smlouvu ani nemůžete podepsat, když nemáte ukončen prac.poměr v průvodní "A" - je to opravdu zastřené jednání a jediné co to má přinést staré firmě je úspora na odstupném....možná, že jsem zbytečně opatrná, že tomu tak není a nová firma vás zaměstná a dokonce se chce rozvíjet, ale já mám právě z poslední doby tady u nás zkušenost - majitelé prodali firmu za 1,- Kč, nový majitel dal do konkurzu - nabídl stávajícím, když k němu nastoupí na novou smlouvu do firmy, která si pronajala prostory v konkurzu(shodou okolností taky jeho firma), že budou mít práci - 1 měsíční zkuš.doba - samozřejmě že podepsali a do měsíce se omluvil,že nejsou zakázky a propustil je ve zkuš.době....takže u konkurz.správce již nemohou uplatňovat odstupné, nová firma díky trhu nemá zájem, snížili jim při nástupu platy, takže i podpora je nižší....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).