Re: Prům.výdělek po dlouhé nemoci.
pokud jste placená za zpracování mezd a do dotazu napíšete: "Někde jsem slyšela..." Tak se pak nedivte, že jsem reagovala tak, jak jsem reagovala. Možná jsem to napsala tvdě, omlouvám se, ale pokud opravdu chcete zpracovávat mzdy, tak bez znalostí zákonů se neobejdete. Je to těžké se ve všech změnách, které přicházejí "jak na běžícím pásu", ale toto jsou základy.
Asi jsem dotaz špatně položila nebo byl špatně pochopen. Vím jak se počítá průměr, jen jsem si nebyla jistá jak to je s průměrem po delší nemoci. Již jsem si to našla a přikládám níže. Ohledně neznalosti: nechodím se sem radit jen já, ale spousta jiných školených i chytrých lid, kteří si nejsou jistí, roto zde ta diskuze je.
Dobrý den, náhrada mzdy za dovolenou se počítá z příjmů za předcházející kalendářní čtvrtletí. Když jste v tomto čtvrtletí neodpracoval 21 dnů, tak se Vám bude počítat z pravděpodobného průměrného výdělku. Ten se vypočítá tak, že se vezme trojnásobek základní mzdy dle pracovní smlouvy a vydělí se počtem hodin daného čtvrtletí.
Nevím, kde jste tento příspěvek našla, ale odpověď se mi nezdá správná. Ve vnitřních předpisech byste měla mít stanoven způsob výpočtu pravděpodobného průměru (kontroly z IP jej požadují). Já konkrétně stanovuji pravděpodobný průměr podle vzorečku: tarifní mzda děleno týdenní pracovní doba děleno kooficient 4,348.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.