Re: sleva na invalidu přechod do starobn
Paní Jasná už jsem hledala a něco dohledala. Podle §35ba 1c, vylývá že nárok na slevu zaměstnance nezaniká. Ale v rozhodnutí je tato věta: Ode dne přiznání starobního důchodu budou s jeho doplatkem zúčtovány částky vyplacené na invalidním důchodu, který účastníkovi řízení od téhož dne nenáleží.
Takže to mne nějak mate.
Pokud tedy nezaniká je třeba nějaké potvrzení od FÚ, jak jsem zde četla?
A jak je to se slevou na dani zaměstnavatele ? to se mi zatím nepodařilo najít.
Ještě jednou děkuji
Re: sleva na invalidu přechod do starobn
Šikulka, hledala. Ta věta z rozhodnutí neznamená, že zaměstnanec již není invalidní, pouze že nebude pobírat invalidní důchod. Pokud chce zaměstnanec nadále uplatňovat slevu na invaliditu, musí si na FÚ vyřídit ,,Potvrzení o splnění podmínek pro uznání slevy na dani...,,. V tomto případě o nějakých 65 letech, jak psala předcházející odpovídající nemůže být ani řeč, věk je zde neomezený. Pokud vám toto potvrzení doloží, můžete dále uplatňovat slevu na invaliditu. Pokud chcete zaměstnance započítávat do povinného podílu, pak by musel na vaší OSSZ vyřídit potvrzení pro zaměstnavatele, že je nadále invalidní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.