Re: exekuce- větší počet
Obávám se, že žádný zápočťák mít nebude, když nepracoval několik let (i když by ho měl mít). Tak buď zjistíte, kdo byl jeho posledním zaměstnavatelem a budete trvat na tom, aby od něj zápočťák přinesl (já bych pro urychlení tam zavolala, aby mu ho vystavili a zeptala bych se, jestli tehdy u něj evidovali nějaké exekuce). Anebo si pročtěte ty došlé exekuční příkazy, jestli v nich není uvedeno, kdy byl který doručen prvnímu plátci - bývá tam uvedeno datum. Pokud tam taková data najdete, seřadíte je podle těchto dat.
Jestli tam ale žádné takové datum doručení prvnímu plátci nebude a ani předchozí zaměstnavatel žádné exekuce neevidoval (tzn. že všechny exepříkazy byly vystaveny v době, kdy již žádného zaměstnavatele neměl a tudíž ani nemohly být žádnému zaměstnavateli zaslány, pak byly zaslány Vám jako prvnímu plátci a tudíž ty se stejným pořadím se musí rozpočítat - tak, jak to děláte.
Tak Vám přeji pevné nervy, ty exekuce budou určitě chodit jedna za druhou, vyznat se v tom - unesení, nabytí právní moci atd. to je lahůdka, taky jsem byla kolikrát bezradná - a našla pomoc tady na bc. A když po půl roce zaměstnanec naštěstí skončil, vypsat všechny do zápočťáku, taky veselá práce. Bylo jich asi 15.
A nebyl sám, opakuje se mi to nějak často..... Hezký den.
Já jsem byla v podobné situaci, bez ZL zaměstnance Ten byl několik let bez zam., i ve výkonu trestu (to jsem ani nevěděla). Srážela jsem podle pořadí, když došel další ex. příkaz na kterém byl dřívější datum doručení předchozímu plátci, tak jsem tomu ex. co zatím dostával plnění napsala že zastavujeme srážky ve prospěch jejich exekuce, protože přišla jiná s dřívějším datem doručení předchozímu plátci.
Pokud ZL nedostanete, tak si určitě nechte podepsat čestné prohlášení zaměstnance, že proti němu nejsou vedeny žádné exekuce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.