Re: FKSP
xxxx
Snad se nepletu, u Vás se jedná o příspěvkovou organizaci, BÚ pro FKSP je 243.Bohužel jsem doma, nápovědu mám jako vždy v práci, mám tu jenom nějaké souvztažnosti, dost mne zarazilo, že neúčtujete proti závazkovým účtům.
Např. Faktura za rekreaci 912/321
Část hrazená zaměstnancem 335/321
Úhrada této faktury celkem 321/243 organizací
Úhrada zaměstnancem 243/335
Půjčka zaměstnanci: 335/243
Splátka půjčky zaměstnancem 243/335...
Nebo je to nějaká starší půjčka? V souvzt. mám - splátka půjčky, která byla poskytnuta před r. 1992 (to už snad ani neexistuje) 243/912..Někde přece musíte mít zaúčtováno, kolik jste zaměstnanci půjčili
Taky Vám tam mohou dělat paseku poplatky za vedení BÚ pro FKSP a přips. úrok na tomto účtu , ale 100.000,- to určitě neudělá.
Pokud mi nesedne 243 s 912, tak pak jedině projít položku po položce.
Mám teď okno - plácala jsem se v jiném problému - tak se možná mírně seknu, ale měla byste si k účtu 243 připočíst to, co máte v půjčkách zaměstnancům (ti mají peníze z FKSP, z 243 a zase je tam vracejí - omlouvám se za polopatismus, ale ten je především pro mne, zkuste to, bez svého deníčku-blbníčku jsem mimo, doma dělám jen "podnikatelské" účto. Pokud vydržíte do úterý, ozvu se. Ale možná se ozve někdo, komu je to jasné vždy.
Před rokem jsem s tím podobně zápasila, půjčky mi ale skončily právě loni a jinak nic neobvyklého z FKSP nepořizujeme). Mějte se. Pokud jsem Vás "domotala", omlouvám se.
Re: FKSP
Děkuji Vám moc. Vypadá to, že skutečně budeme muset projít znovu půjčku po půjčce a možná i faktury (jestli nebyly některé placeny z 241, jak mi poradili na ucetnisvet.cz). Máme totiž víc na 243 než na 912. Taky mě štve, že neúčtujeme přes 335, zatím to ale nemohu změnit. Snad od ledna. Myslela jsem, že ze zkušeností vyplynou ještě jiná řešení, než ta, která si dovedu představit, ale asi ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.