Re: nenárokované DPH a náklad
no uvidíme jak to dopadne - bude asi veselo - strašně často slyším, pokud má někdo něco opravit, že by to chtěli vymyslet nějak jinak, že budou muset podávat dodatečné přiznání DPH a KH - já mám třeba dodatečné DPH každý měsíc, někdy i dvě - bohužel faktury chodí pozdě, někdy se zaseknou ve firmě ve schvalovacím kolečku apod.
Jeden výklad zákona o PDP říká, že když má být faktura s PDP a je chybně vystavena s DPH tak po dohodě obou stran lze ponechat když oni odvedou a vy si uplatníte. Jde o to aby to bylo na obou stranách stejně a nedošlo k tomu, že vy si uplatníte a oni neodvedou. To pak je ten největší prohřešek. Přeji pěkný den
to znamená, že oni by nám dali nějaké "prohlášení", že DPH odvedli abychom měli jistotu o úhradě DPH u jejich strany. Těžko nám asi poskytnou záznamní povinnost nebo kopii KH, popř. doklad o úhradě jejich DPH. Ale nevím no, můžeme jim věřit? Dneska je vše takové na nic ohledně důvěry o pravdivosti těchto informací.
Pozor na škodlivé rady!!
Doporučuji k prostudování Zákon o dani z přidané hodnoty
§ 92e Poskytnutí stavebních nebo montážních prací
(2) Pokud plátce, který uskuteční v souvislosti s poskytnutím stavebních nebo montážních prací podle odstavce 1 zdanitelné plnění související s těmito pracemi, použije k tomuto zdanitelnému plnění režim přenesení daňové povinnosti a plátce, pro kterého byly tyto práce poskytnuty, doplní v evidenci pro účely daně z přidané hodnoty výši daně, má se za to, že toto zdanitelné plnění režimu přenesení daňové povinnosti podléhá.
...........................................
O tom, že by to platilo i obráceně, ani ťuk
V tomto případě nebudete mít nárok na odpočet DPH a nejen to +
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1417469
>>>>>>>>>Dobrý den, prosím o radu - obdrželi jsme fakturu za
>>>>>>>>>stavební práce - fa měly být v PDP, ale dodavatel
>>>>>>>>>vyfakturoval s DPH - celková částka cca 250 000,-- -
>>>>>>>>>206 611
>>>>>>>>>>>>>>>>>už všechny vidím jak se to vyřídí!!! Varovala jsem
>>>>>>>>>je,
>>>>>>>>>Ještě jsem tento případ neměla.Děkuji
>>>>>>>>Pokud už květen odeslali, tak přece můžou udělat
>>>>>>>>opravné DPH a nikdo je nebude popotahovat - je to jen
>>>>>>>>lenost. Ještě můžou být rádi, že jste je na chybu
>>>>>>>>upozornili.
>>>>>>>
>>>> Když je DPH na faktuře uvedené a dodavatel není
>>>>nespolehlivý plátce, tak si to snad nedovolí
>>>nenárokované DPH je přece daňový náklad!! nebo snad
>>>ne?
>>
>>
>>Dle mého názoru se v tomto případě nebude jednat o
>>ostatní daň podle § 24 odst. 2 písm. ch) ZDP.
>>
>takže by to byl nedaňový náklad - dívala jsem se do
>zákona a tam je daně zaplacené za jiného poplatníka -
>ale toto přece není daň uhr. za někoho jiného?
Neměl by to být ani nedaňový náklad, neměl by to být vůbec vaší firmou uznaný dluh.
Písemně za pomoci daňového poradce reklamujte přijatý daňový doklad.
Máte nyní jiný problém - chybí vám daňový doklad, na základě kterého jste s květnovým DUZP měli přiznat DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.