Re: účetní program - podvojné účto
>>>>>Prosím, poradíte mi?
>>>>>Potřebovala bych nějaký jednoduchý účetní program pro
>>>>>podvojné účto! Poradí mi někdo? Děkuji
>>>>
>>>>Mám zkušenosti s těmito:
>>>>http://hj-soft.cz/
>>>>a money S3
>>>>
>>>>Za mě teda ten první.
>>>Pohoda.
>>Už léta účtuji v Money S3, vyhovuje mě
>
>
>Pro koho jednoduchý? Pro účetní, pro asistentku
>účetní, která zadává prvotní data do programu, pro
>klienta?
>
>Účetní by asi ráda viděla při účtování přímo účty, na
>které účtuje. Asistentka bude spokojená s
>předkontacemi. Atd.
Pro účetní
>
>
V Money S3 nelze účtovat rovnou na účty, všechno musí jít přes akontace (z toho šílím).
Zkuste si stáhnout nějako demo verze a porovnávat.
Každému vyhovuje něco jiného.
Kdo pracuje jen v jednom programu, nemá srovnání a ani nezjistí, že to může jít i jinak než jak je zvyklý. Já jsem taky začala pořádně chválit "ten můj", až když jsem byla nucena začít pracovat i v jiném.
Těžko Vám někdo poradí na diskuzi, každý účtuje něco jiného, každý má jiné požadavky....
Nemohu než souhlasit s názorem Maxx
Před lety jsem měla své oblíbené účetní programy, ale když kolegyně, se kterou jsem tehdy úzce spolupracovala, přešla na SW Pohoda, tak jsem byla vlastně "nucena" postupem doby přejít také. Jejich zkratky předkontací jsou šílené. Na druhou stranu se mi tehdy líbila při účtování bankovních výpisů návaznost plateb na závazky a pohledávky. Upravila jsem si dle svého účtovou osnovu, upravila jsem zkratky předkontací (místo jejich textových zkratek jsem zadala čísla účtů) atd. Jako výhodu dnes vidím, že tento program používá docela dost účetních a tak v případě nouze bych byla zastupitelná.
- to je boží!!!!
>
>Takto jsem si předkontace upravila už před léty v
>MoneyS3 a neměnila bych
Opravdu je důležité vyhodnotit, jak velké, rozsáhlé to účetnictví bude. A co je pro vás lepší, jestli nachystané natvrdo předkontace, nebo volné účtování. Pro malé firmy třeba není špatný program Duna od Till Consult nebo Stereo od Kastner SW. V práci účtuju velkou firmu, ale doma na těch 300 faktur stačí něco takového menšího. Chce to opravdu stáhnout demíčka a zkusit, co osloví.
Mi právě Money S3 vyhovuje pro možnost předkontací, většina pohybů se často opakuje. A je možné nastavit položky na rozúčtovací.
Tyhle diskuze kolem nejvhodnějšího programu se tu vedly již mnohokrát, nikdy to nevede k nějakému výsledku. Pokud není znám rozsah účetnictví, typ účetní jednotky, potřeba výstupů, ....
Málo účetních v praxi může porovnat různé programy, nejvhodnější je skutečně vyzkoušet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.