Re: vypocet dovolene z materske dovolene
Dekuji za ohlasy, vse uvedu na pravou miru. Tedy Pozada o cerpani dovolene s tim, ze ji jeste dva dny zbyvaji z roku 2015. Tady mam postup, jen prosim pozor, jedna se o skolstvi, tam je narok na dovolenou 40 dnu. Tedy, paklize positam spravne: ma narok 6 mesicu, tj. 40/12*6=20 dnu, plus 2 dny za rok 2015 = tedy celkem muze cerpat 22 dnu od 15.7.2016, jakmile je vycerpa, nastupuje na RP. Pocitam a chapu spravne? Dekuji.
V pracovním poměru bude jen 6 měsíců nebo do 31.12.? Pokud není na dobu určitou, tak má celoroční nárok a ten by se krátil, pokud by o čerpání po MD nepožádala.
§ 223:
"Dovolenou vyčerpanou podle § 217 odst. 5 před nástupem rodičovské dovolené není možné z důvodu následného čerpání rodičovské dovolené krátit."
Ano, takto to chapu i ja, az po vycerpani dovolene ji zacne RD. Ale pani ALL to vidi jinak, pozadala jsem ji, at nam v tom udela jasno ;-). Uvidime..... myslim si, ze vyocet mam spravny, nebo ne? Ja se z tech dovolenych ve skolstvi zblaznim, je to pro me prvni pripad po nstupu do prace a uz nevim.....
Prosim, muzete mi tedy napsat postup vypoctu? Omlouvam se, ale opravdu nevim, jak tedy pocitat nebo ne....jak kratit nebo nekratit......
jeste jednou uvadim data:
1.1.2016 - 14.7.2016 = PPM
bude posilat zadost na cerpani dovolene z doby PPM (plus 2 dny z roku 2015), smlouvu ma do cervna 2018. Tedy az po vycerpani dovolene, ktera bude zacinat 15.7.2016, bude nastupovat na RP? moc dekuji.
Má nárok na 40 dnů letošní + 2 dny staré. Čerpat začne po skončení MD, když požádá včas. Po vyčerpání dovolené nastoupí na RD (jestli chce). Rodičovský příspěvek se vás netýká, ten vás bude zajímat, až se vrátí z RD, abyste věděla, jestli ještě je pro ZP pojištěncem státu.
A proč byste měla koho kontaktovat ? Když napíšete řádně všechny údaje, není problém to spočítat. Ovšem tak jak informace dávkujete po kapkách , tak to začíná být hodně nepřehledné. Ovšem váš postup výpočtu je naprosto špatný, napřed si pročtěte § 211 až 223 zákoníku práce ať jste aspoň trochu v obraze.
Pokud si požádala o čerpání ihned po ukončení MD , má celoroční nárok , pokud by si nepožádala o čerpání ihned po MD a čerpala až po skončení RD , nárok by byl krácen o zameškanou dobu RD, a to za prvních 100 dní o 1/12 a každých dalších 21 dní o další 1/12 celoroční výměry.
Dekuji za info aprosim, muzete mi prosim poradit, jak tedy pocitat tak, aby to bylo spravne? Podle zprav jen vy pani ALL mi muzete poradit a pomoci se spravnym vypoctem, mohu vas poprosit o pomoc? Dekuji. Jen pozor, jde o skolstvi, nikoli o "klasickeho" zamestnance...... u skolstvi je postup odlisny, proto tento muj dotaz....;-)
skolstvi = ano je to jinak.......bohuzel i ja se v tom ztracim, kdyz jsem pocitala narok na dovolenou klasicky, jak jsem byla zvykla u minuleho zamestnavatele, CSI a kontrolni urad KU odboru skolstvi to napadlo, ze je to spatne. Chapete to? Taky jsem se odkazala na zakonik prace a na presne paragrafy, ale kontrolori mi rekli, mila pani jste ve skolstvi, tady je to jinak, to by jste mela vedet. No ted uz vim a tak se ptam......
Pro zamestnance skolstvi plati
Ano, tedy paklize tomu dobre rozumim, je postup vypoctu nasledujici:
1.1.2016-14.7.2016 PPM, tedy 6 mesicu. vypocet: celkovy narok na dovolenou je 40 dnu....... 1/12 ze 40 = 3,33 na 1 mesic, mesicu bylo 6 = 6*3,33=zaokr. 20 dnu naroku dovolene za rok 2016, prictu zustatek z roku 2015 = celkem bude od 15.7.2016 cerpat 22 dnu dovolene. Tedy na RP nastoupi az 16.8.2016? Po vycerpani dovolene. Pocitam spravne?
Vždyť jsme Vám to nahoře napsali. S rodičovským příspěvkem nemáte NIC společného. Ten si obstará zaměstnankyně sama. Ao ten může požádat hned po skončení PPM. A nárok na dovolenou má na celoroční. Jelikož MD se bere za odpracovanou dobu a má více jak 60 dnů odp., má nárok na celou dovolenou (POKUD bude čerpat hned po MD)
Vy jste si moji odpověď asi vůbec nepřečetla - PPM je výkonem práce, berete to v úvahu proto, abyste zjistila zda "odpracovala" min. 60 dní v roce. Jinak vůbec nezáleží na tom, zda to bylo 6 měsíců nebo třeba 7. MD bude mít odpracováno víc jak 60 dnů, tedy vzniká celoroční nárok. Ten by čerpala v případě, že požádá o čerpání ihned po skončení MD. Pokud by nepožádala a čerpala až po návratu z RD - rodičovské dovolené (neplést stále s RP rodičovským příspěvkem), tak protože by čerpáním RD (které není hodnoceno jako výkon práce pro vznik nároku na dovolenou) zameškala víc jak 100 dní, dovolená by se krátila tak, jak jsem psala výše.
Výpočet ve školství je naprosto stejný jako všude jinde. Pokud měli kontroloři jiný názor, byli povinni vás odkázat na příslušné §, které jste tedy, dle nich, porušila.
Obdivuji vaši trpělivost s tazatelem
>>Ano, tedy paklize tomu dobre rozumim, je postup
>>vypoctu nasledujici:
>>1.1.2016-14.7.2016 PPM, tedy 6 mesicu. vypocet:
>>celkovy narok na dovolenou je 40 dnu....... 1/12 ze 40
>>=
>>3,33 na 1 mesic, mesicu bylo 6 = 6*3,33=zaokr. 20 dnu
>>naroku dovolene za rok 2016, prictu zustatek z roku
>>2015
>>= celkem bude od 15.7.2016 cerpat 22 dnu dovolene.
>>Tedy na RP nastoupi az 16.8.2016? Po vycerpani
>>dovolene.
>>Pocitam spravne?
>
>Vy jste si moji odpověď asi vůbec nepřečetla - PPM je
>výkonem práce, berete to v úvahu proto, abyste
>zjistila zda "odpracovala" min. 60 dní v roce. Jinak vůbec
>nezáleží na tom, zda to bylo 6 měsíců nebo třeba 7. MD
>bude mít odpracováno víc jak 60 dnů, tedy vzniká
>celoroční nárok. Ten by čerpala v případě, že požádá o
>čerpání ihned po skončení MD. Pokud by nepožádala a čerpala
>až po návratu z RD - rodičovské dovolené (neplést
>stále s RP rodičovským příspěvkem), tak protože by
>čerpáním RD (které není hodnoceno jako výkon práce pro vznik
>nároku na dovolenou) zameškala víc jak 100 dní,
>dovolená by se krátila tak, jak jsem psala výše.
>Výpočet ve školství je naprosto stejný jako všude
>jinde. Pokud měli kontroloři jiný názor, byli povinni vás
>odkázat na příslušné §, které jste tedy, dle nich,
>porušila.
Re: Obdivuji vaši trpělivost s tazatelem
moc dekuji za vasi trpelivost....priznam se, opravdu jsem mela okno a nejak jsem to porad nechapala.....procitala jsem si zpravu kontroly, tam pisou, ze vypocet naroku musi byt proveden v souladu ........tak ja ja blb pocitam a zakladni fakta jsem prehledla, stalo se, priste budu chytrejsi. Moc vam vsem dekuji jeste jednou za vasi ochotu, vstricnost a trpelivost, kdyz si to tak precitam zpetne, opradu jste mi celou tu dobu hodne pomohli a navadeli spravnym smerem...... jen ja zaslepena blbymi vypocty v souladu s MSMT jsem nechapala. Moc diky ;-).
Omlouvam se atreus za jeho ujmu....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.