Re: Opakovaná veřejná výzva Finanční spr
Nemám slov.
Poprvé jsem to nekomentovala, jsou tu dvě strany sporu.
Ale tlak na to, aby jednatel udělal něco, co by mohlo ohrozit zájmy společnosti, popř. co může mít přesah precedentu pro další daňové subjekty se mi zdá neuvěřitelný.
Prolomení mlčenlivosti na základě nějakých veřejných výzev se mě zdá už přes čáru.
Přijde mi to opravdu ubohé. Od minulého týdne mi hořkne úsměv, člověk těžce kousnul KH a teď tohle.... přijde mi opravdu dost za čárou po daňovém subjektu něco takového chtít, proč má nechat v tomhle nerovném boji ještě oslabovat? S tím přece měla daňová správa počítat, když mu odstavila účty, tak snad má dostatek jasných důkazů, že se "něčím" provinil.
Lenko,
domnívám se, že to vzniklo na základě KH. Odběratel asi někdy něco nezaplatil, dodavatel na to byl upozorněn s výhrůžkou dle § 109 ZDPH a nyní se § 109 ZDPH realizoval.
Ale je velmi málo informací, třeba se v budoucnu z nějakého nezávislého média něco dozvíme.
U takto velké společnosti, která podniká tolik, let bych podvod viděl jako velmi málo pravděpodobný. Ale není sama, koho svou činností FÚ asi velmi poškodí.
FÚ neútočí na podvodníky, ale na ty, kteří mají majetek, který lze zabavit. DŘ a jiné předpisy to FÚ umožňují.
Hezký den!
Pokud jsou pevní v kramflecích, tak žaloba na stát je na místě. Málokdo na to má ovšem žaludek.
Obchodní firmě blokovat finance je veřejná poprava. Pak je ještě osočovat z bezprecedentního mediálního útoku je hnusný cynizmus. Kdopak asi v tomhle boji je ten, kdo tahá za kratší provaz?
Žalobu na stát bych doporučil až po ukončení podnikání v ČR a přesunu činnosti do nějakého právního státu.
V ČR lze společnost zlikvidovat velmi rychle např. zajišťovacím příkazem.
A pokud by snad poplatník vyhrál nad FÚ, tak si berušky budou stejně točit mlýnek, protože náhrada poškozenému se zaplatí z vybraných peněz od lidí.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.