Vlákno názorů k dotazu Info pro vlastníky a SVJ od graver - Re: Info pro vlastníky a SVJ Pokud to myslíte...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 9. 2005 8:44

graver (neregistrovaný)

Re: Info pro vlastníky a SVJ
    Pokud to myslíte opravdu jako "Info pro vlastníky a SVJ", tak budiž - něco tam pohromadě je. Pokud to myslíte jako propagaci vlastních služeb (nic proti - byli tu horší), tak buďte aspoň fér a dejte si do sekce Odkazy link na tento server.

• 18. 9. 2005 9:07

Anonymní (neregistrovaný)

Své služby nenabízím, zatím nemohu mít živnost na to mi zbývá ještě 1 rok praxe, stránky ještě nemám dokončené, do odkazů tohle fórum určitě zadám je supr, sama sem dost často chodím a na sekci Odkazy právě dělám. Ty stránky jsem napsala hlavně proto, že když jsem já na začátku hledala info, nenašla jsem místo, kde by tyhle informace byly pohromadě a také proto, že členové SVj pro které účtuji vůbec nevědí co to znamená být členem SVJ.
    A když jsem přibrala asi 2 domy cizí, které neúčtuji od jejich vzniku, zděsila jsem se jejich účetnictví, byla to naprostá katastrofa, pokusila jsem se o rekonstrukci, ale to šlo vážně špatně, když jejich původní správce ztratil spoustu jejich dokladů. Chci jenom pomoct, samozřejmě uvítám kritiku, nápady na doplnění aj.

• 18. 9. 2005 9:34

graver (neregistrovaný)

>>>www.zk.webzdarma.cz
    >>Pokud to myslíte opravdu jako "Info pro vlastníky a
    >>SVJ", tak budiž - něco tam pohromadě je. Pokud to
    >>myslíte jako propagaci vlastních služeb (nic proti -
    >>byli tu
    >>horší), tak buďte aspoň fér a dejte si do sekce
    >>Odkazy
    >>link na tento server.
    >
    >Své služby nenabízím,
    Beru zpět - opravdu nic nenabízíte. Na stránkách není jediný rozumný kontakt (kromě nic neříkající freemailové adresy) a ani tady se s podpisem neobtěžujete
    > zatím nemohu mít živnost na to
    No, třeba by to šlo zastřešit nějakou konzultační činností a na účtování si na ten rok najít odpovědného zástupce (tedy pokud opravdu něco umíte).
    >mi zbývá ještě 1 rok praxe, stránky ještě nemám
    >dokončené, do odkazů tohle fórum určitě zadám je supr, sama
    >sem dost často chodím a na sekci Odkazy právě dělám. Ty
    >stránky jsem napsala hlavně proto, že když jsem já na
    >začátku hledala info, nenašla jsem místo, kde by tyhle
    >informace byly pohromadě a také proto, že členové SVj
    >pro které účtuji vůbec nevědí co to znamená být členem
    >SVJ.
    O tom mi povídejte. Buďte ráda, že o tom jen účtujete :-((
    >A když jsem přibrala asi 2 domy cizí, které neúčtuji
    Nic mi do toho není, ale v jakém režimu cizí subjekty tedy účtujete, když píšete, že na vlastní živnost zatím nemáte kvalifikaci?
    >od jejich vzniku, zděsila jsem se jejich účetnictví,
    >byla to naprostá katastrofa, pokusila jsem se o
    >rekonstrukci, ale to šlo vážně špatně, když jejich původní
    >správce ztratil spoustu jejich dokladů. Chci jenom
    >pomoct, samozřejmě uvítám kritiku, nápady na doplnění aj.
    Děláte jen účetnictví nebo i kompletnější správu?
    Pokud budete mít nějaké zajímavé příklady z praxe, podělte se s námi - infomací není nikdy dost.

• 18. 9. 2005 10:14

Zdenka (neregistrovaný)

Pracuji jako zaměstnanec Městského úřadu na bytové správě, pracuji zde od chvíle co jsem odmaturovala a mohu říci, že na úřad bych už nikdy pracovat nešla, když jsem začínala, nikdo tuto práci přede mnou nedělal, takže jsem začala úplně od nuly, bez internetu, tohoto fóra a pomoci jedné účetní přes email, bych asi vůbec nevěděla jak a co, ale začínala jsem s 1 SVJ teď jich mám 25.
    Tedy od školy se věnuji, jen účetnictví SVJ, většina mých SVJ jsou úplně nová, vznikají na základě privarizace bytů města, tam je účetnictví, pohádka od zahajovací rozvahy mám vše pečlivě rozúčtované hlavně Fond oprav a nic mi nechybí, ale 2 SVJ, které jsem přebrala od 2 různých firem z okolí Štětí to bylo šílené, u jednoho sice byly alespoň všechny doklady, ale účetní, která jim to dělala měla účtování spojené s jejich realitkou a byla hrůza se v tom vyznat, navíc asi vůbec neměla tušení jak má vypadat účetní závěrka a vůbec asi nemá tušení, že účetnictví je neprůkazné když neprovádí inventarizaci, vtipné bylo, když mě minulý rok kontaktovala a prosila, zda bych ji mailovala jak vypadá příloha k závěrce. A ta druhá firma vedená jako, že jejím předmětem činnosti je "správa nemovitostí" mi předala účetnictví, jako haldu dokladů za 2 roky v jednom šanonu, žádnou závěrku, inventarizaci o směrnicích ani nemluvím o těch asi nemají "páru" ani v jedné firmě, a navíc vzhledem k tomu, že SVJ existovala cca 4 roky předali tzv. "účetnictví" jen za 2 roky.
    A co se týká města, které privatizuje byty a posléze je členem SVJ a první účetní období SVJ je účtováno v jejich účetnictví, tak když má dojít k přefakturaci již proběhlých účetních operací na SVJ, celý rok je musím vyzívat, aby k přefakturaci došlo, poprvé byli na "ekonomickém odboru" tak neschopní, že jsem si tam ty doklady musela sama přijít okopírovat a pak jim udělat podklad k tomu, aby to přefakturovali. Ufff, no vážně už se těším zda se mi podaří jednou věnovat se SVJ soukromně. Jak uvádíte tu konzultační činnost také jsem o tom přemýšlela, ale nemám odvahu, navíc mě teď přijali na vysokou tak se musím také věnovat studiu. Správu SVJ, které účtuji provádí můj nadřízený. Ve správě domů, zas takové znalosti nemám, ale myslím, že kdyby to "šéf" dělal soukromně a mohl se věnovat jen správě domu a ne také pozemkům města a nájemníkům atd. tak by správa byla také v lepším stavu, než je teď. I když já jsem v práci tak trochu perfekcionista a jen tak s něčím se nespokojím.:-))

• 18. 9. 2005 10:46

HonzaT (neregistrovaný)

Když už jsme u toho, tak taky přihodim trochu pod oheň.
    Ty příklady co uvádíte s účetnictvím jsou bohužel na denním pořádku.
    Podle mých zkušeností to ze začátku vlastníci vůbec nesledují (většinou o tom nemají ani páru), když přijdou nato, jak se to vede, tak za námi přijdou, my to dáme vše do pořádku (pokud je to jen trochu možné), zajímavý úkaz nastává potom, jak se předtím nezajímali, tak teď v tom o to víc šťourají.
    Uznávám, že kontrola je dobrá, ale pokud Vám od takového klienta pak denně chodí třeba několik e-mailů, tak je to docela vyčerpávající.

• 18. 9. 2005 11:04

Hana (neregistrovaný)

Hlavně, že to máte pečlivě zpracované a jste náročná k sobě i ostatním. Mám jenom pocit a nebo je to pravda, že státní úředník nesmí dělat soukromě? Jde o to, aby jste to měli pečlivě ošetřené.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).