Re: ÚP a rekvalifikační kurz
Není to moc složité - na živnostenském odboru jsem vyplnila formulář o přerušení živnosti, rozhodnutí mi pak přišlo poštou. Ten formulář jsem si nechala potvrdit v podatelně a na PSSZ jsem požádala o vystavení potvrzení o zdanitelných příjmech za uplynulý rok. Nevím už přesně, jak se to jmenuje, ale když jim řeknete, na co to potřebujete, budou vědět. Až potud to bylo OK, ale než jít někdy v budoucnosti znovu k registraci na ÚP, radši umřu hlady. Čekala jsem tam vestoje 6 hodin bez možnosti občerstvení nebo WC a ta příšerná ponižující arogance ze strany úřednice - ne, nikdy víc. Teď tam docházím zhruba jedenkrát měsíčně k jiné paní a to je v pohodě.
Jestli Vám mohu poradit, nechoďte tam první den v měsíci a už vůbec ne první pracovní den v roce. To je katastrofa, desítky lidí ve frontě.
Jo, a ještě po zaregistrování dostanete potvrzení pro ZP a SP, že pojistné hradí za vás stát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.