Re: ÚP a rekvalifikační kurz
Není to moc složité - na živnostenském odboru jsem vyplnila formulář o přerušení živnosti, rozhodnutí mi pak přišlo poštou. Ten formulář jsem si nechala potvrdit v podatelně a na PSSZ jsem požádala o vystavení potvrzení o zdanitelných příjmech za uplynulý rok. Nevím už přesně, jak se to jmenuje, ale když jim řeknete, na co to potřebujete, budou vědět. Až potud to bylo OK, ale než jít někdy v budoucnosti znovu k registraci na ÚP, radši umřu hlady. Čekala jsem tam vestoje 6 hodin bez možnosti občerstvení nebo WC a ta příšerná ponižující arogance ze strany úřednice - ne, nikdy víc. Teď tam docházím zhruba jedenkrát měsíčně k jiné paní a to je v pohodě.
Jestli Vám mohu poradit, nechoďte tam první den v měsíci a už vůbec ne první pracovní den v roce. To je katastrofa, desítky lidí ve frontě.
Jo, a ještě po zaregistrování dostanete potvrzení pro ZP a SP, že pojistné hradí za vás stát.
děkuji nikdy jsem na ÚP nebyla a teď se zeptám a nemusíte odpovídat pochopím to,kolik vám dali podpory,předpokládám,že se vám nedařilo proto jste šla na ÚP to je přesně můj případ ,stojí to vůbec za to ponižování ,je mi jasné že zaplatí stát soc.a zdr. to je hodně důležité ,ale mám z toho husí kůži.
děkuji.
>>>>V současné době jsem evidována na ÚP a mám
>>>>pozastavený
>>>>ŽL na vedení účetnictví. Až dosud jsem však dělala
>>>>pouze daňovou evidenci. Sháním si práci, buď externě
>>>>na
>>>>ŽL nebo jako zaměstnanec, ale všude chtějí, abych
>>>>uměla
>>>>účetnictví (PÚ). Ráda bych si tedy udělala
>>>>rekvalifikační kurz, ale je to dost drahé, tak by mě
>>>>zajímalo,
>>>>jestli ÚP mi takový kurz může zaplatit, případně na
>>>>koho
>>>>se obrátit.
>>>zajímalo by mě jak bylo složité zastavit ŽL a jít na
>>>ÚP?
>>>co jste musela udělat a jak dlouho to trvalo,co
>>>všechno po vás kde chtěli,musím to udělat také a
>>>doslova se
>>>bojím té mašinérie.
>>>děkuji
>>Není to moc složité - na živnostenském odboru jsem
>>vyplnila formulář o přerušení živnosti, rozhodnutí mi
>>pak
>>přišlo poštou. Ten formulář jsem si nechala potvrdit
>>v
>>podatelně a na PSSZ jsem požádala o vystavení
>>potvrzení o zdanitelných příjmech za uplynulý rok.
>>Nevím už
>>přesně, jak se to jmenuje, ale když jim řeknete, na
>>co
>>to potřebujete, budou vědět. Až potud to bylo OK, ale
>>než jít někdy v budoucnosti znovu k registraci na ÚP,
>>radši umřu hlady. Čekala jsem tam vestoje 6 hodin bez
>>možnosti občerstvení nebo WC a ta příšerná ponižující
>>arogance ze strany úřednice - ne, nikdy víc. Teď tam
>>docházím zhruba jedenkrát měsíčně k jiné paní a to je
>>v
>>pohodě.
>>Jestli Vám mohu poradit, nechoďte tam první den v
>>měsíci a už vůbec ne první pracovní den v roce. To je
>>katastrofa, desítky lidí ve frontě.
>>Jo, a ještě po zaregistrování dostanete potvrzení pro
>>ZP a SP, že pojistné hradí za vás stát.
>děkuji nikdy jsem na ÚP nebyla a teď se zeptám a
>nemusíte odpovídat pochopím to,kolik vám dali
>podpory,předpokládám,že se vám nedařilo proto jste šla na ÚP to je
>přesně můj případ ,stojí to vůbec za to ponižování ,je
>mi jasné že zaplatí stát soc.a zdr. to je hodně
>důležité ,ale mám z toho husí kůži.
>děkuji.
Klidně vám to povím. V posledním roce jsem musela platit daň z minimálního daňového základu, ale ve skutečnosti jsem vydělala zhruba polovinu. Považuji to za pěknou sprosťárnu, ale podpora mi nepočítali z min.daň. základu, z kterého jsem taky platila daň, ale z toho skutečného. Takže moje podpora první tři měsíce činila zhruba 1500, další tři měsíce 1400 (zaokrouhluji), teď už nedostávám nic, ale alespoň za mě platí ZP a SP. Naprosto směšné částky, když jsem žádala o sociální podporu, akorát se mi vysmáli. Holt mám moc světlou a málo hroší kůži. Bylo to všechno strašně ponižující, nervy jsem měla nadranc, takže se to projevilo i doma, fakt za těch pár kaček to nestojí.
Jak jsem napsala, podruhé bych tam nešla. Ale tím vás rozhodně nechci odrazovat, všechno to záleží i na lidech, tohle bylo na Praze 9, třeba budete mít kliku na slušnou úřednici a všechno projde v klidu.
omlouvám se o kurzu nevím ,ale jsem v šoku to opravdu za to nestojí i když přičtu to pojistné to fakt jo?
s kůží máte pravdu já se snad dám na modlení - nic proti věřícím-
děkuji a doufám ,že vám někdo poradí ,ale něco jsem zaslechla,že to je podle rozpočtu a ke konci roku už nic neplatí žádný kurzy až zase dostanou peníze ,ale to je jedna paní povídala,tak hodně štěstí
Stačilo by vám, kdybyste se nechala na týden (nebo i den) zaměstnat za slušné peníze a podpora by se vám vypočítala z této mzdy (předpokládané mzdy). Kurz účetnictví jsem v evidenci ÚP absolvovala na jaře 2004 v Poděbradech, moc mě to bavilo a teď už skoro rok dělám účetní. Byly tam i samoplátkyně, kterým to neplatil ÚP, stálo je to cca 8 tisíc a dost nadávaly, že se nic nového nedověděly. Já ale jako úplný laik a začátečník, jsem dobře pochopila, o co jde. Kurzy se tam konaly dvakrát ročně - na jaře a na podzim. Teď nevim.
Ano, ÚP Vám rekvalifikaci zaplatit může, ale musíte mít potrvzený jakýsi příslib, že Vás pak někdo zaměstná. V praxi to ale funguje tak, že Vám dá razítko někdo známý a po absolvování kurzu se prostě změnila situace a už Vás zaměstnat nechce. A nikdo Vám hlavu neutrhne.
U nas kurz stojí 6.400,-Kč a trvá 4 měsíce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.