Re: návrh - nová sekce Odkazy?
...
>>Ale ano, tohle taky není špatný nápad. Ty linky by
>>vůbec nebyly kategorizované - prostě jedna hromada
>>kombinace link/popis, kterou by bylo možné
>>fulltextově
>>prohledávat. Pak by samozřejmě ten, kdo odkaz pošle,
>>musel
>>nějak inteligentně koncipovat ten popis, aby vůbec
>>bylo co hledat.
>
>Nápad to není špatný, vidím však minimálně tři ALE:
>
>1) Pokud tam těch odkazů bude víc, tak v tom bude dost
>zmatek, možná i duplicity, nepřehledost atd. Tudíž by
>to chtělo člověka, který na to bude dohlížet,
>filtrovat, vymazávat, upravovat popisy atd. Nedělejme si
>iluze, že každý popis psaný uživatelem bude zcela ideální.
To je ale obecný problém, který se týká jak kategorizovaných, tak netříděných odkazů. Pak bychom se o to buď museli postarat sami (posílat adminovi informace o nefunkčních nebo nesmyslných odkazech) nebo nevkládat automaticky a posílat je adminovi k vyhodnocení a následnému přidání.
>
>2) Jakýsi "dohled" by tam byl nutný i proto, že
>určitou část návštěvníků to bude svádět k nenápadnému
>přidávání reklamy na své vlastní stránky...
>
>3) Pokud nepůjde o odkazy na vysloveně státní
>instituce typu Ministerstvo financí, tak je otázkou, jestli by
>tady pan Haken nedělal zadarmo reklamu jiným
>subjektům, i kdyby ten link byl třeba užitečný.
To jistě - tak je to s každým webem, na kterém jsou nějaké linky. Nejde o fakt samotný, ale o hladinu významnosti. Pokud by měl RH pocit, že uvedením linku na svých stránkách cílovému serveru nějak významně ovlivňuje návštěvnost, může se s jeho provozovatelem na něčem domluvit.
>
>PS: Gravere, mně se moc líbí, jak to máte u sebe na
>stránkách Vy - naprosto skvělé :-))
Právě že ne. To je dávno překonaný systém (mám to tak už několik let prakticky beze změny) a změnit to k lepšímu (submenu atd...) by stálo úsilí, které tomu nechci a nemohu věnovat. Nejde o to, jak to vypadá. Ty stránky jsou opravdu silně amatérské - web authoring prostě není moje parketa, ty stránky fungují pouze v MSIE 5+ a osobně je chápu jako jakési provátní Favorites, když nejsem u svého počítače a potřebuji něco najít. Asi bych to dnes dokázal udělat líp, ale nemám pro to důvod. Je to naproto nekomerční, nikdy tam vědomě nebudu mít žádnou reklamu (pokud k tomu nebudu mít vážný důvod), nejde mi o návštěvnost a mimo to kromě několika užitečných odkazů tam prezentuji své osobní názory, které každého nezajímají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.