Re: návrh - nová sekce Odkazy?
Kdysi tu taková menší sekce Odkazy byla, ale v podstatě o ní byl minimální zájem a postupně umřela.
Netvrdím, že to je špatný nápad, ale rád bych si to ještě promyslel. Klasická "katalogová" podoba odkazů dnes již dost umírá. Podívejme se například na Seznam a podobné, focus se již dlouho přesouvá od katalogů k fulltextovému vyhledávání.
Diskutujme nad tím ještě, třeba se z toho vyvine púrakticky zajímavá podoba.
Robert Haken
Ale ano, tohle taky není špatný nápad. Ty linky by vůbec nebyly kategorizované - prostě jedna hromada kombinace link/popis, kterou by bylo možné fulltextově prohledávat. Pak by samozřejmě ten, kdo odkaz pošle, musel nějak inteligentně koncipovat ten popis, aby vůbec bylo co hledat.
Nápad to není špatný, vidím však minimálně tři ALE:
1) Pokud tam těch odkazů bude víc, tak v tom bude dost zmatek, možná i duplicity, nepřehledost atd. Tudíž by to chtělo člověka, který na to bude dohlížet, filtrovat, vymazávat, upravovat popisy atd. Nedělejme si iluze, že každý popis psaný uživatelem bude zcela ideální.
2) Jakýsi "dohled" by tam byl nutný i proto, že určitou část návštěvníků to bude svádět k nenápadnému přidávání reklamy na své vlastní stránky...
3) Pokud nepůjde o odkazy na vysloveně státní instituce typu Ministerstvo financí, tak je otázkou, jestli by tady pan Haken nedělal zadarmo reklamu jiným subjektům, i kdyby ten link byl třeba užitečný.
PS: Gravere, mně se moc líbí, jak to máte u sebe na stránkách Vy - naprosto skvělé :-))
...
>>Ale ano, tohle taky není špatný nápad. Ty linky by
>>vůbec nebyly kategorizované - prostě jedna hromada
>>kombinace link/popis, kterou by bylo možné
>>fulltextově
>>prohledávat. Pak by samozřejmě ten, kdo odkaz pošle,
>>musel
>>nějak inteligentně koncipovat ten popis, aby vůbec
>>bylo co hledat.
>
>Nápad to není špatný, vidím však minimálně tři ALE:
>
>1) Pokud tam těch odkazů bude víc, tak v tom bude dost
>zmatek, možná i duplicity, nepřehledost atd. Tudíž by
>to chtělo člověka, který na to bude dohlížet,
>filtrovat, vymazávat, upravovat popisy atd. Nedělejme si
>iluze, že každý popis psaný uživatelem bude zcela ideální.
To je ale obecný problém, který se týká jak kategorizovaných, tak netříděných odkazů. Pak bychom se o to buď museli postarat sami (posílat adminovi informace o nefunkčních nebo nesmyslných odkazech) nebo nevkládat automaticky a posílat je adminovi k vyhodnocení a následnému přidání.
>
>2) Jakýsi "dohled" by tam byl nutný i proto, že
>určitou část návštěvníků to bude svádět k nenápadnému
>přidávání reklamy na své vlastní stránky...
>
>3) Pokud nepůjde o odkazy na vysloveně státní
>instituce typu Ministerstvo financí, tak je otázkou, jestli by
>tady pan Haken nedělal zadarmo reklamu jiným
>subjektům, i kdyby ten link byl třeba užitečný.
To jistě - tak je to s každým webem, na kterém jsou nějaké linky. Nejde o fakt samotný, ale o hladinu významnosti. Pokud by měl RH pocit, že uvedením linku na svých stránkách cílovému serveru nějak významně ovlivňuje návštěvnost, může se s jeho provozovatelem na něčem domluvit.
>
>PS: Gravere, mně se moc líbí, jak to máte u sebe na
>stránkách Vy - naprosto skvělé :-))
Právě že ne. To je dávno překonaný systém (mám to tak už několik let prakticky beze změny) a změnit to k lepšímu (submenu atd...) by stálo úsilí, které tomu nechci a nemohu věnovat. Nejde o to, jak to vypadá. Ty stránky jsou opravdu silně amatérské - web authoring prostě není moje parketa, ty stránky fungují pouze v MSIE 5+ a osobně je chápu jako jakési provátní Favorites, když nejsem u svého počítače a potřebuji něco najít. Asi bych to dnes dokázal udělat líp, ale nemám pro to důvod. Je to naproto nekomerční, nikdy tam vědomě nebudu mít žádnou reklamu (pokud k tomu nebudu mít vážný důvod), nejde mi o návštěvnost a mimo to kromě několika užitečných odkazů tam prezentuji své osobní názory, které každého nezajímají.
Graverovi
Gravere, Vaše stránky nechci a nemůžu hodnotit jako webdesigner, protože jím nejsem a nemám ani zlomek Vašich znalostí v této oblasti :-) Pro mě jakožto uživatele či návštěvníka je důležité, že to tam máte přehledně a logicky zpracované a že se snadno dostanu k informacím, které potřebuju. Od odborněji zaměřených stránek víc neočekávám a nepotřebuju. Z toho důvodu o Vašich stránkách píšu v superlativech. Díky a mějte se!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.