Re: doba určitá a těhotenství
Je to normální zaměstnanec, mladé holky na MD chodí, na tom nevidím nic nenormálního. Platíme za ní nemalé odvody, tak proč by nemohla na MD? Nemám jen zkušenost s dobou určitou, tak mě zajímalo, zda i po 1.10.2016 bude dávat papír na peníze nám nebo si ho bude na PSSZ posílat sama.
PP jí skončí 30.9.2016 proplatím jí zbytek dovolené a více mě nezajímá, chápu to tedy správně?
Osobně si myslím, že stále lepší varianta je, když jde žena pracovat na půl roku, aby dosáhla na MD než když je doma a dlouhodobě čerpá jen dávky, ona ta MD zase není žádná "pecka" na zbohatnutí.
kdo čerpá dávky čerpá pak i příspěvky na vše možné a ve výsledku má více než ta ženská co má pak jen MD.
Ale to není případ naší zaměstnankyně, ted jsem se koukala do její karty a ona pracuje 10 let bez přestávky, i k nám přešla plynule bez pauzy.
To upozornění na účelovost zaměstnání vyvolalo zřejmě to, že jste napsala: "zaměstnankyně smlouva na dobu určitou je těhotná a šla hned na rizikové,...".
Vy jste myslela to, že hned po otěhotnění šla na rizikové a kolegyně to pochopila, že hned jak nastoupila do PP, tak šla na nemocenskou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.