Re: proč jsem tak poctivý blbec???
Dokonce se domnívám, že manželé nemusí mít nic. V pracovněprávním vztahu být nemůžou(viz.zákoník práce) a to rozdělení základu daně nechápu proč jste dělali. Daň si rozdělují spolupracující osoby a né podnikatel a odpovědný zástupce. To Vám někdo špatně poradil.
A s tou odpočitatelnou položkou na Vás Vás uklidním. Manžel si na Vás nic neuplatnil, ale vy sama na sebe jste si jí uplatnila a to v ještě vyšší částce než by si manžel uplatnil na vyživovanou manželku.
Re: proč jsem tak poctivý blbec???
možná se mýlím,ale myslím,že základní problém byl v počátku, pokud mezi odpověd.zástupcem nemusí být pr.smlouva pro podložení toho, že provádí výkon práce odpovědného zástupce, tak jste neměli podle mne na konci roku rozdělovat příjmy a výdaje na spolupracující osobu - tedy vás ale v tichosti provádět tuto činnost na základě ústní smlouvy bez finanč.ohodnocení, jediné co by vám hrozilo by bylo, že by mohl živnost.úřad přijít na kontrolu a poukázat na neprůkaznost činnosti tím,že nejste odměňována ....tím jak jste podali daňové za činnost manžela s rozdělením na vás a jej, vznikla vám i povinnost podat hlášení na sociálku a zdr.poj. a z toho vznikly ty další problémy...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.