Re: daňová evidence příspěvek UP
Ano.
Nezapomeňte při vyplňování formuláře pro ÚP, že dnem předání žádosti musíte mít mzdu vyplacenou a také odvody pro ZP a OSSZ zaplacené. Při zpětné kontrole od ÚP pokud toto nedodržíte tak budete muset dotaci na mzdu zpětně odvést i s případným postihem za nedodržení rozpočtové kázně. Je to moje osobní zkušenost s jedním mým klientem, kterého jsem na toto sice upozornil, ale stalo se že měl zpoždění 1-2 dny se zaplacením na ZP a OSSZ a musel dotace vracet.
Re: daňová evidence příspěvek UP
děkuji moc za odpověď, to jsem správně zaplatil, jak odvody, tak mzdu ještě před podáním žádosti - při podání žádosti to také úřednice na UP kontrolovala. hlavně mi jde o ty dotace v daňové evidenci - příjem na BU od UP je zdanit.příjmem a náklady na mzdy jsou daňovým výdajem. protože v tom příspěvku je i příspěvek na phm a část. na mzdu asistenta, to by se pak dost špatně vyndávalo z nákladů proti nedaňově příspěvku od UP. ještě jednou díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.