Re: Okamžité zrušení PP
Udala ho, protože jsem ji později odeslala lístek na peníze (20.) Četla jsem protokol od IP, kde zaměstnavatel uvádí, že vzala tržbu i provedli inventuru.Je to spor mezi něma, nezastávám se ani jednoho.Může ji zaslat doporučeně okažité zrušení PP zdůvodu absence?
>>>>>>Dobrý den,zaměstnankyně ukončila k 27.6.nemocenskou a
>>>>>>má nástup na MD, ale nic neoznámila zaměstnavateli,
>>>>>>poslala si to přímo na OSSZ. Zaměstnavateli se
>>>>>>vyhýbá,
>>>>>>protože mu dluží tržbu a udala ho na inspektorát
>>>>>>práce.
>>>>>>Nevím co dělat. Měla bych ji psát neomluvenou
>>>>>>absenci?
>>>>>>Mohl by ji zaměstnavatel zaslat doporučeně okamžité
>>>>>>zrušení PP zdůvodu, že se neomluvila? Prosím o váš
>>>>>>názor
>>>>>>a děkuji.
>>>>>
>>>>>Já bych se obrátila na právníka. Tak jednoduché to
>>>>>asi
>>>>>nebude.
>>>> A na policii.
>>>
>>>Zajímalo by mě, proč zaměstnavatele zaměstnankyně
>>>udala na IP.
>>Udala ho, protože jsem ji později odeslala lístek na
>>peníze (20.) Četla jsem protokol od IP, kde
>>zaměstnavatel uvádí, že vzala tržbu i provedli
>>inventuru.Je to
>>spor mezi něma, nezastávám se ani jednoho.Může ji
>>zaslat
>>doporučeně okažité zrušení PP zdůvodu absence?
>
>Ale vždyť ona nemá neomluvenou absenci. Nejdřív měla
>přece nemoc a pak MD, i když MD zaměstnavateli
>nenahlásila.Nemá, ale jak to má zaměstnavatel vědět. Dozvěděl se to od OSSZ. Byl by to velký problém zaslat okamžité zrušení PP, kde uvede §55/1b?
Proč už jste tu neodevzdanou tržbu neřešili hned? To muselo být ještě před nemocí.Někdo v práci by měl tuto skutečnost, že zcizila tržbu řešit, nejlépe s právníkem a příp. nahlásit na policii. Neomluvenou absenci nemá, byla nemocná a nyní je na mat. dovolené, i když si o ni oficiálně u Vás neřekla, ale poslala PPM na OSSZ a ti se s Vámi pravděpodobně spojili, abyste dodala patřičné podklady, aby jí ji mohli platit. Takže Vás čeká placení dovolené za mat. dovolenou a pak si může požádat o rodič. dovolenou. A jestli se pak vrátí nebo ne (může jít třeba na další mat. dovolenou), to je zatím ve hvězdách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.