Vlákno názorů k dotazu Exekuce - zmatek od ZN - Re: moc prosím o radu >Dobrý den, moc prosím...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 7. 2016 10:24

ZN (neregistrovaný)

Re: moc prosím o radu
    >Dobrý den, moc prosím o radu. Jsem z toho úplně
    >zmatená. Zaměstnance nastoupil 9.5.2016, v zápočťáku byly
    >uvedeny 4 exekuce - všechny nepřednostní. Donesl rodný
    >list dítě ve společné domácnosti a potom rozhodnutí o
    >alimentech (dvě děti). Nyní jsem za 6/2016 strhla
    >částku na první exekuce. Dneska jsem našla ve schránce od
    >zaměstnance usnesení soudu k uspokojení přednostní
    >pohledávky výživného na dlužném výživném od 1.2.2009 do
    >15.6.2011 a dále pro běžné výživné po dobu od 1.7.2011
    >srážkami ze mzdy, která přísluší povinnému od
    >zaměstnavatele - uvedený zaměstnavatel (jiný než od kterého je
    >zápočťák). A teď nevím co s tím, zda mám začít od
    >příští měsíce strhávat 2. třetinu na alimenty, vlastně i
    >1. třetinu, protože by byla první? A jak zjistím kolik
    >ještě dluží a proč to není v zápočťáku?

• 15. 7. 2016 12:14

... (neregistrovaný)

Bez datumu, kdy byla exekuce srážkami ze mzdy pro výživné doručena prvnímu plátci, vám nedokážeme poradit. Minimálně ve druhé třetině byste měla provádět srážky pro výživné. Kromě "starého" exekučního příkazu by vám do datové schránky měl přijít i průvodní dopis - rozhodnutí o pokračování srážek ze mzdy, kde by všechny potřebné údaje (datum i dlužná částka) měly být.

• 15. 7. 2016 12:22

ZN (neregistrovaný)

No já právě máme jenom usnesení od soudu, které mi donesl zaměstnanec a jinak nic, takže asi zavolám na soud, aby věděli, že u nás začal pracovat a oni mi snad vše potřebné pošlou a potom začnu strhávat na výživné

• 15. 7. 2016 13:57

... (neregistrovaný)

Přehlédl jsem, že "starou" exekuci pro výživné vám do schránky doručil zaměstnanec. Potom by vám k tomuto papíru měl vyjevit i důvod. Pokud vám řekne, že exekuce je stále v platnosti, měla byste již teď deponovat (nečekat jak píšete na poslání od soudu) pro výživné a čekat na aktualizaci od soudu/soudního exekutora.

§293 OSŘ
    (3) Povinnost provádět srážky vzniká novému plátci mzdy již dnem, kdy se od povinného nebo od dosavadního plátce mzdy dozví, že byl soudem nařízen výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy povinného a pro jaké pohledávky; nedozví-li se o těchto okolnostech nový plátce mzdy již dříve, vzniká mu tato povinnost dnem, kdy mu je doručeno usnesení podle § 294 odst. 3. Pořadí, které získala pohledávka oprávněného podle § 280 odst. 3, zůstává jí zachováno i u nového plátce mzdy.

• 15. 7. 2016 18:37

lk (neregistrovaný)

Re:moc prosím - nějaká dobrá literatura?
    Dobrý den
    můžete prosím někdo doporučit nějakou dobrou knihu na téma exekucí? Exekuce se začínají mezi zaměstnanci množit, a i když před 3-4 lety jsem se nemusela vůbec zajímat o problematiku, dnes je to jiné. Kurzy budou asi dost nákladné...
    děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).