Re: mylná platba - jak zjistit majitele?
Zkusila jste číslo účtu "vygooglit"?
Pokud nic, tak další možností je vložit na tento bankovní účet u příslušné banky 1,-CZK. Na potvrzení by mohl být uveden vlastník účtu. Ovšem zde to asi bude něco stát, min. poplatky za vklad, které bude banka požadovat od vkladatele hotovosti.
Volala jsem do banky a oni to prověří a ozvou se. No je to 23.000,- Kč, takže jsem z toho vedle... Měla jsem dodavatele zadaného v systému a v roce 2013 se mu na to číslo účtu normálně platilo a teď tvrdí, že má jiné číslo na faktuře a co bylo v roce 2013 si nepamatuje, takže s ním nebyla domluva...
Takhle, jak to píšete, je velká pravděpodobnost, že má více účtů, jen na faktury zrovna uvádí jiný. Myslím, že při zrušení účtu se stejné číslo v budoucnu nikomu snad nedává. Je tedy možné, že jste mu to zaplatila, jen holt na jiný účet, než chtěl.
V případě, že se klient rozhodně klient v bance A zrušit účet, tato banka může totožný číselný řetězec použít a přidělit je jinému klientovi. „Ano, může. Není to nijak regulováno,“ říká Ivan Fencl z odboru platebního styku České národní banky. Ten však server BankovniPoplatky.com upozornil na další zajímavost: „V praxi to ale banky nedělají, přinejmenším po určitou dobu.“
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.