Re: Pořadí exekucí
Tak ptáte se na pořadí nebo na to, kam výživné zasílat?
Srážíte exekuci výživného a dlužného výživné (tzn. oboje nařízeno ke srážení zaměstnavateli soudem) nebo výživné na základě dohody + exekuci výživného nebo co vlastně máte v ruce?
A další věc je pořadí - to všechno okolo výživného má dřívější pořadí než některá z těch nepřednostních exekucí? Čili nepřednostní exekuce Vám byly doručeny později než cokoli ohledně toho výživného?
Asi jsem to špatně napsala.
Zasílala jsem 1/3 měsíční výživné, 1/3 exekuci výživného a 1/3 náležela zaměstnanci.
Ale 3 děti z 5-ti jsou dospělé a neposílá se exekuce výživného matce, ale přímo jim.
A teď nevím, zda splati jedno dítě a pak druhé nebo to nějak rozdělit. Ještě jsem se s tím nesetkala.
Děkuji
Takže všechny alimenty jsou exekučně a nepřednostní exekuce přišly až později? Na to jste neodpověděla.
To, že posíláte výživné přímo dětem místo matce, nehraje žádnou roli. Rozdělíte obě třetiny dětem na běžné výživné poměrem k jejich soudem stanovené výši a pokud zbyde něco na dlužné výživné, rozdělíte stejným poměrem, podle běžného výživného.
Pro upřesnění. Z první třetiny se sráží podle pořadí, takže by to mohla být i nepřednostní exekuce, kdyby přišla dřív než exekuce na alimenty. Z druhé třetiny se sráží nejdřív běžné výživné, pak dlužné výživné a teprve pak přijdou na řadu ostatní přednostní exekuce.
Já nevím, jak Vám to mám popisovat, když z Vašeho psaní je zřejmé, že vůbec nevíte, jak se exekuční srážky určují a počítají a ani nevíte, jak se počítají srážky ve prospěch výživného a dlužného výživného. Protože už ta Vaše první věta je nesmysl.
Musela byste napsat, jaké dokumenty máte v ruce, jaká usnesení, jestli je to všechno pro všechny děti v jednom usnesení, nebo jestli je jich více a doručené v jiný čas, a vůbec kdy to všechno bylo doručeno a kdy byly doručené ty nepřednostní exepříkazy....
Jinak můžu napsat akorát toto: správně vypočítané částky máte rozesílat na ty účty nebo na ty adresy, které máte určené v usnesení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.