Vlákno názorů k dotazu Součinnost exekutorům-nemám všechny exek od xy5 - Re: součinnost exekutorům-nemám všechny a nechala jste si...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 7. 2016 13:42

xy5

Re: součinnost exekutorům-nemám všechny
    a nechala jste si při nástpu od něho napsat, jaké má exekuce, od koho, č. ú. apod? (kolik jich vůbec má)? To Vás tedy lituji, je vidět, že jste ještě žádné exekuce neměla, jinak byste asi měli při výběr. řízení úspěšnější kandidáty na tuto prac. pozici...

• 21. 7. 2016 14:12

Val:) (neregistrovaný)

To máte pravdu, ale nijak jste mi neodpověděla. Zam-nec nic neví, ztratil, má je v záp.listu, exekuce už nám chodí, ale nejsou všechny a exekutoři chtějí součinnost a já ještě neznám pořadí exekucí, protože je nemám všechny.....

• 21. 7. 2016 14:15

katka2 (neregistrovaný)

Tak jim napište, co víte teď. např. Jste 6. v pořadí, ale podle toho, co je to za dárečka, můžete klesnout na 10. a hlubší :)

• 21. 7. 2016 14:30

Líba (neregistrovaný)

Píšete, že má exekuce zapsané v zápočtovém listu, tak proč potom píšete, že neznáte pořadí?

• 21. 7. 2016 14:35

Našla jsem už nesrovnalosti v záp.listě ohledně exekucí s tím, co
    mi přišlo do DS. A jak s tím nemám zkušenosti, tak jsem z toho zmatená.

• 21. 7. 2016 14:46

Líba (neregistrovaný)

Jako základ berte to, co je v ZL. Když zjistíte nesrovnalost, posuňte si exekuci v pořadí. Exekutorovi je jedno, kolikátý je v pořadí, jeho zajímá jen to, proč mu nic neposíláte. Bude se vás ptát znovu v pravidelných intervalech. Netrapte se tím víc, než je nezbytně nutné.

• 21. 7. 2016 14:59

Děkuji, hodně mi to pomohlo

• 21. 7. 2016 16:27

Brabec František (neregistrovaný)

>>>>>>>>povinnému sráženo na jiné pohledávky vymáhané v rámci
    >>>>>>>>exekučního řízení nebo soudního výk.rozhodnutí, ale
    >>>>>>>>když
    >>>>>>>>nyní ještě nemám od všech exekutorů příkazy, takže
    >>>>>>>>nevím,

>>Jako základ berte to, co je v ZL. Když zjistíte
    >>nesrovnalost, posuňte si exekuci v pořadí. Exekutorovi
    >>je
    >>jedno, kolikátý je v pořadí, jeho zajímá jen to, proč
    >>mu
    >>nic neposíláte. Bude se vás ptát znovu v pravidelných
    >>intervalech. Netrapte se tím víc, než je nezbytně
    >>nutné.
    >Děkuji, hodně mi to pomohlo
    Souhlasím s Líbou, žádná křeč, podle toho co Vám přijde a jaké je 1.doručení. Teď jsem potkal jednoho, kterému jich za rok a čtvrt trvání PP přišlo postupně 9 (a nejstarší první doručení až úplně nakonec). Takže jsem 3x měnil pořadí, vytvářel jsem tabulku exekucí a srážek a když teď dotyčný sběratel EXů skončil. všem jsem ji poslal.
    Co je v zápočťáku nemusí sedět, tenhle tam při nástupu neměl uvedenou ŽÁDNOU a z těch 9 nám přišly jako prvním jen 3.

• 22. 7. 2016 7:35

Lenka F. (neregistrovaný)

K nám letos nastoupil mladík, který několik let po vyučení neměl žádnou normální práci, jen různé brigády při ÚP - bydlí ve vesnici kde to je jak na konci světa. Sice ví, že by měl snad mít 4 exekuce, ale to z něj vylezlo až když přišly první dvě. Teď následovala další, která je v pořadí před těmi prvními, sráželi ji ze sirotčího důchodu dokud nějaký dostával. Uvidím, jaké budu mít další překvapení. Naštěstí už mě docela vycvičili někteří jeho předchůdci.

• 22. 7. 2016 14:17

centrální evidence exekucí?
    za rok a čtvrt trvání PP přišlo postupně 9 (a
    >>nejstarší první doručení až úplně nakonec). Takže
    >>jsem 3x měnil pořadí,
    >K nám letos nastoupil mladík, který několik let po
    >vyučení neměl žádnou normální práci, jen různé brigády
    >při ÚP - bydlí ve vesnici kde to je jak na konci světa.
    >Sice ví, že by měl snad mít 4 exekuce, ale to z něj
    >vylezlo až když přišly první dvě. Teď následovala další,
    >která je v pořadí před těmi prvními, sráželi ji ze
    >sirotčího důchodu dokud nějaký dostával. Uvidím, jaké
    >budu mít další překvapení. Naštěstí už mě docela
    >vycvičili někteří jeho předchůdci.
    Pro mě to bylo nové, dříve jsem měl v souběhu max. 2. Zkraje jsem taky řešil, co jsem vyvedl, když jsem srážel a odváděl novější první doručení, protože nový exekutor byl s oznámením rychlejší než starý, co se "probudil" až po roce. Prý existuje nějaká centrální evidence exekucí a výpis se dá získat na Czech Pointu nebo přes exek.komoru, ale nemám to vyzkoušené - nevíte, dali by to i někomu jinému než dlužníkovi? Díky a zdravím

• 22. 7. 2016 14:54

Kara (neregistrovaný)

Re: centrální evidence exekucí?
    Myslím, že žádná centrální evidence exekucí neexistuje. Kromě toho nás účetní zajímají pouze exekuční příkazy srážkami ze mzdy nebo přikázáním jiné peněžité pohledávky, to ty, které už byly někdy doručeny nějakému jinému zaměstnavateli nebo nám. Jiné vystavené exekuční příkazy (na majetek apod.), ani případné exepříkazy na mzdu, které ale žádnému zaměstnavateli, ani nám, nebyly doručené, nejsou pro nás důležité.
    A i kdyby nějaká evidence byla, tak byste se z ní stejně nedozvěděl, kdy byl který příkaz doručen nějakému zaměstnavateli, abyste si mohl udělat pořadí.

• 22. 7. 2016 14:56

danilak (neregistrovaný)

>> za rok a čtvrt trvání PP přišlo postupně 9 (a
    >>>>nejstarší první doručení až úplně nakonec). Takže
    >>>>jsem 3x měnil pořadí,
    >>>K nám letos nastoupil mladík, který několik let po
    >>>vyučení neměl žádnou normální práci, jen různé
    >>>brigády
    >>>při ÚP - bydlí ve vesnici kde to je jak na konci
    >>>světa.
    >>>Sice ví, že by měl snad mít 4 exekuce, ale to z něj
    >>>vylezlo až když přišly první dvě. Teď následovala
    >>>další,
    >>>která je v pořadí před těmi prvními, sráželi ji ze
    >>>sirotčího důchodu dokud nějaký dostával. Uvidím, jaké
    >>>budu mít další překvapení. Naštěstí už mě docela
    >>>vycvičili někteří jeho předchůdci.
    >>Pro mě to bylo nové, dříve jsem měl v souběhu max.
    >>2.
    >>Zkraje jsem taky řešil, co jsem vyvedl, když jsem
    >>srážel a odváděl novější první doručení, protože nový
    >>exekutor byl s oznámením rychlejší než starý, co se
    >>"probudil" až po roce. Prý existuje nějaká centrální
    >>evidence exekucí a výpis se dá získat na Czech Pointu
    >>nebo
    >>přes exek.komoru, ale nemám to vyzkoušené - nevíte,
    >>dali
    >>by to i někomu jinému než dlužníkovi? Díky a zdravím
    >
    >Myslím, že žádná centrální evidence exekucí
    >neexistuje. Kromě toho nás účetní zajímají pouze exekuční
    >příkazy srážkami ze mzdy nebo přikázáním jiné peněžité
    >pohledávky, to ty, které už byly někdy doručeny nějakému
    >jinému zaměstnavateli nebo nám. Jiné vystavené exekuční
    >příkazy (na majetek apod.), ani případné exepříkazy na
    >mzdu, které ale žádnému zaměstnavateli, ani nám,
    >nebyly doručené, nejsou pro nás důležité.
    >A i kdyby nějaká evidence byla, tak byste se z ní
    >stejně nedozvěděl, kdy byl který příkaz doručen nějakému
    >zaměstnavateli, abyste si mohl udělat pořadí.

• 22. 7. 2016 14:59

danilak (neregistrovaný)

Bylo by v takovém případě na místě, oslovit místně příslušný soud povinného, aby u dlužníka xy určil pořadí exekucí, čímž bychom se dozvěděli i jejich počet včetně těch, o kterých zatím nevíme?

• 22. 7. 2016 15:02

danilak (neregistrovaný)

Omlouvám se všem diskutujícím, že mi vypadla všechna "kouzelná slovíčka" včetně pozdravu. Toto téma je totiž tak zajímavé... Takže při pátku všechny samozřejmě zdravím a předem děkuju za případné odpovědi:-). Hezký den.

• 22. 7. 2016 15:22

Akorát když dlužníci mění adresu, což dělají, přikazuje pokaždé jiný soud nebo jiný orgán (pokuty od celníků, dlužné telefony od ČTÚ). O pořadí rozhoduje datum prvního doručení prvnímu zaměstnavateli a Kara má pravdu, nový zaměstnavatel může konat, jen když je mu doručeno. A tady začíná moje "úzké hrdlo" - exekuce měnící pořadí přijde 10-tého, ale já už mám mzdy hotové, i když je výplatní den 15. Musím to předělávat? Mám nově i jiný případ - oddlužení. Kdyby nám nenapsal jeden z exekutorů, že máme dál srážet, ale peníze neposílat a deponovat, tak jsme o tom vůbec nevěděli, soud neposlal nic, jen vyvěsil na web, kde jsem teprve všechno dohledával - btw. dotyčný tam má taky víc exekucí, než nám zatím doručili.

• 22. 7. 2016 15:37

Kara (neregistrovaný)

Pro danilak: soud Vám žádné pořadí neurčí, protože pořadí se řídí datem doručení nejdřívějšímu zaměstnavateli. Jak by to soud zjišťoval?
    Postup je ten, že nový zaměstnavatel si musí vyžádat od nastupujícího zaměstnance potvrzení o prováděných srážkách od minulého zaměstnavatele (píše se to většinou do zápočťáku). Jsou-li tam exe uvedeny, pak pořadí přebírá, infomuje uvedené exekutory (mezitím sráží a deponuje) a ti začnou zasílat příkazy. No a někdy je potřeba pořadí překopat. Nejsou-li tam exekuce uvedeny, tak není co srážet. A pak se začnou příkazy objevovat. Pak je potřeba je řadit a později třeba pořadí přehodnocovat. Je to otrava a měli bychom tu práci exekutorům účtovat.
    Pro pana Brabce: když už mám mzdy hotové a exekuce přijde, tak dřív jsem ji tam ještě zapracovala. Ale protože jich přibývá, tak už jsem se na to vykašlala. Mzdy jsou hotové a hotovo. Taky účetní už má zaúčtováno a není možné, aby pořád účto měnila.
    Co se týká insolvence, tak Vy musíte každý měsíc sledovat insolvenční rejstřík a jakmile se tam jméno zaměstnance objeví, musíte zastavit odesílání srážek exekutorovi a deponujete.

• 22. 7. 2016 15:49

Takže je to vážně přesně tak blbé, jak jsem si myslel-děkuji a zdravím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).