Re: doklad na 10 tis. není diČ
Oni jsou plátci? Předpokládám, že ano.
Pokud nemáte řádný daňový doklad včetně všech náležitostí (vaše DIČ), neměla bych odvahu uplatnit odpočet DPH.
Pokud to jsou faktury, byla by cesta to zatím neplatit, pokud nevystaví řádný doklad.
Pokud to je za hotové - nevím, co dalšího poradit.
Zkuste je utlouct paragrafama - náležitosti daňové dokladu.
A uvedou Vaše DIČ do KH a plnění uvedou do A4? jinak se Vám nespáruje nárok na odpočet.
můžete to zkusit - dejte nárok na odpočet, pokud budou mít oni špatně uvedeno v A5 (bez Vašeho DIČ), přijde výzva. Nevím, jestli automaticky posílají na obě strany. Třeba by se případná výzva donutila změnit názor (odpověď na výzvu je jen práce navíc).
ještě jednou se zeptám - oni jsou opravdu plátci DPH?
(divím se, že by plátce DPH nechápal souvislosti s KH)
Zkuste komunikovat s jejich účetní, ne s jejich obchoďákem.
ano jsou plátci.
děkuji za rady. donutila jsem je a dali mi telefon na jejich daň. poradce, který to zpracovává a konečně jsme se domluvili. Bohužel musí si to opravit i zpětně, nicméně nám to bude sedět :-) skutečně jsme se dosud dostali pouze k obchodnímu zástupci. dokonce i paní účetní mě odkazovala stále na něj..a pak když jsem začala s kontrolním hlášením atd. tak už to vzdala a předala kontakt na poradce. děkuji moc za Vaši pomoc, navedla jste mě na správnou cestu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.