Re: Dovolená a úvazek 4 hod/den
===
Dobrý den, paní Jasná, ano vím, špatně jsem to sem napsala, on žádnou v červnu nečerpal, ale jen když jsem si zkusila dát položku dovolená, (kvůli tomu, zda bude program počítat s 8 nebo 4 hodinami/den), tak počítal s hodinami 8. Když to zkouším teď do července, počítá už se 4 hod. Moc Vám děkuji za radu, jak mu to mám vysvětlit ? Hezký den.
Re: Dovolená a úvazek 4 hod/den
Vysvětlete mu to takto: za den čerpané dovolené dostane zaplaceno za tolik hodin, kolik hodin měla činit v ten den jeho směna. Je to totiž NÁHRADA za mzdu v tom konkrétním dni, kdy místo práce čerpal dovolenou. Jestliže má rozvržení pracovní doby takové, že má pracovat v ten den 4 hodiny a on by v ten den pracoval, dostal by zaplacenou mzdu za 4 hodiny. Jestliže v ten den čerpá dovolenou, dostane náhradu mzdy za 4 hodiny.
Když jste si to zkoušela v červnu a on měl 4hodinový úvazek už od dubna, nemohl mu program v červnu za den dovolené zaplatit 8 hodin. Asi tam máte něco špatně nastaveno nebo jste to zkušebně špatně zadávala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.