Moc Vám děkuji :)
>>Dobrý den,
>>
>>jsem povinna podepsat růžové prohlášení poplatníka
>>daně a nebo je to pouze na mám rozhodnutí? Každý rok
>>si
>>dělám přiznání sama a chci si slevu na poplatníka
>>uplatnit až v přiznání.
>>
>>Děkuji moc za odpověď a přeji hezký den.
>nejste povinna podepsat v zaměstnání prohlášení
>poplatníka,
Re: Moc Vám děkuji :)
já teda nejsem mzdová, ale růžový papír podepisuju, a dávám, že nechci u zaměstnavatele. Ani sebe, ani děti. Je to i pro něj, aby měl před úřady vše v pořádku a nedostal pokutu, že něco opomněl - jak dokáže, že jste to nechtěla Vy, že to není jeho chyba. Ale možná to jenom zbytečně hrotíme, a být to nemusí.
Ale proč podepisujete to Prohlášení poplatníka daně?
Vždyť takových lidiček-zaměstnanců, co uplatňují slevu na dani atd. jinde (u druhého zaměstnavatele, sami jako OSVČ,..) je plno a proč podepisovat u jednoho zaměstnavatele negativní Prohlášení?
Nikdo po zaměstnavateli přece nechce dokladovat, proč jeden zaměstnanec podepsat a proč druhý nepodepsal.
Také tomu nerozumím a myslím, že Verča neví, proč to vlastně podepisuje. Protože jestliže má pracovní poměr a nechce uplatňovat slevu z daně a podává si přiznání, tak je úplně jedno, jestli má podepsané prohlášení s neuplatněním slevy nebo jestli ho podepsané nemá. Té poznámce v závorce = "(bezúročné spoření že by)" nerozumím vůbec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.