Re: KH a zákonná lhuta pro podpis?
Tak to nechápu, proč musíte podat znovu.Vždyť jste to podala, ale opožděně. Když vím, že to nestihnu, pošlu 25.KH(neúplné, hodím tam např. 2faktury) a el.podpis také 25 na fú nebo na poštu. Potom si dodělám dph (využiji 5denní lhůtu),pošlu spolu s KH následným, které už je správně vyplněné.
Re: KH a zákonná lhuta pro podpis?
Pry je to tak a jak je to psáno i ve výzvě k podání KH, že. Kontrolní hl jsem podala el. 23.7 a podpis jim přišel až 28.7 a bohužel jsem nesplnila lhutu do 25.7. Jak mi paní co tam zastupovala a která mi výzvu poslala vysvětlila, tak prý 25. když jim nepřijde podpis ak se jim to smaže a je tím pádem KH jako nepodaný a jim ten podpis přišel až 28. takže se to nespárovalo a systém to vyřadil a já to mám poslat znova. Takže jsem to znova poslala hned ten den a až dnes podám na poště ten podpis a zítra to tam maj, tak snad ale samozřejmě s čj výzvy. takže ted pro urady vypadám jako problémista co nepodává KH. Nějak se mi to celé nezdá a připadá mi že když paní reagovala až dnes, tak že nenašla KH nebo ho neodklila do systému a 3.8 už zjistila že je pozdě tak mi poslala výzvu. Jinak tomu fakt nerozumin.
Re: KH a zákonná lhůta pro podpis?
Správci daně Kontrolní hlášení, podané přes EPO, sami ručně "neodklikávaj do systému". Podle toho, co zatím víme, KH podané přes EPO automaticky padá do CML.
Zákon o dani z přidané hodnoty
§ 101d Náležitosti a způsob podání kontrolního hlášení
(2) Pokud je kontrolní hlášení podáno prostřednictvím datové zprávy vyžadující dodatečné potvrzení, musí být potvrzeno za podmínek uvedených v daňovém řádu . . . ve lhůtě pro podání kontrolního hlášení. . . .
Podle tohoto podáte KH elektronicky přes EPO bez podpisu 20.dne v měsíci a 23.dne v měsíci pošlete Potvrzení s podpisem. Vše je OK
Když ale podáte KH elektronicky přes EPO bez podpisu 25.dne v měsíci a 26.dne v měsíci pošlete Potvrzení s podpisem - pak to je, jako kdybyste žádné KH nepodala.
Ovšem nejsem daňový poradce ani soudce, abych mohla vykládat znění zákona.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.