Re: OT: Praha
výlet na Karlštejn z hl.nádraží jezdí vlak je tam za 40 minut a tam 2.prohlídkový okruh,
jinak třeba výlet parníkem do zoo,obchodní centra,klasika Staromák,Loreta,Hrad...
Trojský zámeček,Botanickou zahradu....restauraci od Pohlreicha Café Imperiál,záleží jakého druhu to má být zážitek
Záleží kolik budete mít času a na co se zaměřit. Docela fajn je Retro výstava v Tančícím domě, nebo se vydat klasicky směr Pražský hrad, pak k Loretě, já osobně mám ráda Nový svět, tam je vážně krásně za každýho počasí a teď je i moc příjemný dát si kávu třeba v nějaké z kavárniček na náplavkách nebo na Žofíně, na Střeláku a jen tak se koukat směr Hradčany :) nebo vydat se opačným směrem na Vyšehrad, kde je teď nádherně :)
Já se také připojím, i když nevím, co má paní jasná ráda a kolik bude mít času. Z toho, co bylo doporučováno, bych já vynechala obchodní centra (pro mě chrámy zkázy) a Café Imperial, naopak s restaurací Nebozízek mám velmi dobré zkušenosti. Také bych vynechala Staroměstské nám. a přilehlé okolí a také Nerudovu, všude jsou mračna turistů. Když na Hrad, tak spíše z Brusnice, tím pádem přes avizovaný Nový svět. Ale mám známé, kteří prodírání se turisty milují, já spíše upřednostňuji atmosféru.
Moc všem děkuji. Budu tam 3 nebo 4 dny a určitě bych se chtěla vyhnout obchoďákům. Takové ty klasické pamětihodnosti jsem shlédla již před několika roky, takže spíše něco nového. Z toho, co mi tu doporučujete mě zaujala Retro výstava v tančícím domě, botanická zahrada, Petřín a nějaké to posezení v doporučované restauraci Nebozízek. Uvidím, co dál ještě objevíme, pokud by vás ještě něco napadlo, budu ráda za inspiraci.
My jsme jednou zabloudili do hezké Vrtbovské zahrady. A Strahovský klášter - bazilika, knihovna. Do Prahy jedeme tak 1x za rok, když je pěkné počasí, užiju si procházku přes Karlův most, po schodech dolů a posezení u řeky, jen tak courání v uličkách, Petřín, nevím, jestli je tam ještě to zrcadlové bludiště (tam jsme byli spíš dříve s dětmi). Chtěla bych, aby mně to konečně vyšlo podívat se na Vyšehradský hřbitov. Taky je v Praze židovský hřbitov, ale krásný velký židovský hřbitov se starobylými náhrobky je v Třebíči, ten se mně moc líbí.
V Praze? Tam jsou samé zbytečné úřady. Byl jsem tam minulý měsíc na 3 dny a taková frustrace co mě chytla, tu vám nepřeji. Školení bylo ve VOX v budově na Senovážném náměstí, kde mají sídlo různé odborové organizace. Chtěl jsem vstoupit do každých dveří a diskutovat o smyslu odborů. Abych si zlepšil náladu, šel jsem se projít o obědové pauze. Ujdu pár metrů a najednou stojím před ČNB. Tam jsem chtěl vejít a pohovořit si o finančním terorismu. A na závěr dne, když jsem šel zpátky na hotel, zničehonic jdu kolem ministerstva financí. Fuj - přidal jsem do kroku, ještě tak potkat Babiše... Taková frustrace, že do Prahy zase tak brzy nepojedu.
A to ucpané centrum. To ani nemůžete jít kam chcete, musíte jít s davem. Nic pro mne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.