Re: výpis exekucí na poště od nových zam
Já to vidím takto:
Exekuční příkazy jsou různé. Zaměstnavatele zajímají jen exekuční příkazy srážkami ze mzdy a jiných příjmů a exekuce přikázáním jiné peněžité pohledávky. A z těchto příkazů ho zajímají jen ty, které byly zaměstnavatelům doručené, protože podle nich děláte pořadí.
Pošta třeba vyplivne výpis exekucí (ale myslím, že to neudělají cizímu, stejně jako výpis z rejstříku trestů), ale tím byste se stejně řídit nemohla.
Postup je tento: zaměstnavatel si musí od nastupujícího zaměstnance vyžádat potvrzení o srážkách od posledního zaměstnavatele (většinou se to uvádí v zápočťáku). To je prostě zákonem daná povinnost zaměstnavatele. Kdyby mně tvrdil, že všechny doklady ztratil, tak bych ho poslala k poslednímu zaměstnavateli pro opis zápočťáku, a také bych se zeptala, který zaměstnavatel to byl, a pro urychlení bych mzdovce nebo na personální zavolala a poptala se, zda měl v ZL zapsané nějaké exekuce. Pokud ano, musím ten ZL mít. Pokud ne, tak ten ZL taky musím mít, ale není co zjišťovat, i když mám podezření, že nějakou exekuci na mzdu asi má. Počkám, až ho exekutoři vypátrají a začnou chodit příkazy - pak je řadím podle data doručení nám nebo, když je v exepříkazu napsané datum doručení prvnímu zaměstnavateli, tak podle něj.
Re: výpis exekucí na poště od nových zam
>>Dobrý den, včera jsem na seznamu četla článek, že
>>půjde na poště nechat udělat výpis ohledně exekucí.
>>Chtěla
>>jsem se zeptat, jestli lze si nechat tento výpis
>>udělat od nových zam-ců při nástupu? Přemýšlel jste o
>>tom
>byl, a pro urychlení bych mzdovce nebo na personální
>zavolala a poptala se, zda měl v ZL zapsané nějaké
>exekuce. Pokud ano, musím ten ZL mít. Pokud ne, tak ten ZL
>taky musím mít, ale není co zjišťovat, i když mám
>podezření, že nějakou exekuci na mzdu asi má. Počkám, až ho
>exekutoři vypátrají a začnou chodit příkazy - pak je
>řadím podle data doručení nám nebo, když je v
>exepříkazu napsané datum doručení prvnímu zaměstnavateli, tak
>podle něj.
Výpis by vám na vámi uvedeného zaměstnance udělali, ale poplatek je 50,-Kč za 1 stránku a to by se vám chtělo platit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.