Re: Propusta diabetologie
Možná byste se divili, na diabetologii musí přijít ráno na odběr, potom např. v naší spádové ordinaci čeká celé dopoledne než přijde na řadu k lékaři. Když pracuje v místě, může si mezitím dojít do práce, pokud mu to umožní charakter práce. Ale pokud k lékaři dojíždí, tak je to na celý den. (teď je tam nový lékař, třeba už si to organizuje lépe. Ale v době kdy tam jezdil náš zaměstnanec před pár lety to takto fungovalo, a to jsem měla informace i z jiných zdrojů než od něj.) To samé bylo i na alergologii, proto jsem si raději našla vzdálenější ordinaci, kde jsem paradoxně zameškala méně času.
U nás je to na diabetologii přesně tak, jak popisujete. V 7.ráno všichni stepují u laboratoře, sjedou se z celého okolí kvůli bodnutí do prstu a kapce krve. Pak se většina přesune do bufetu, kde si s úlevou diety předchozích dní dají klobásu přes celý talíř, z níž prýští sádlo a pár rohlíčků, k tomu kafíčko a do 10.h tam vydrží. Pak přijde paní doktorka, nažene si 5-6 pacientů do ordinace, musíte se zvážit přede všemi a vyslechnout, co kterému je doporučeno. Stejně tak všichni vědí, jakými problémy trápí cukrovka vás. Na každého má paní doktorka pár minut, takže trápení naštěstí netrvá moc dlouho. Ale ve 12h. končí lékařce pracovní doba a tak má hotovo, za každého pacienta, jak jsem koukala do svého výpisu ZP, vyinkasuje kolem 400,- Kč a v poledne může být zaměstnanec na svém pracovišti. Pokud to ovšem tou úžasnou hromadnou dopravou stihne....
Tak u nás tehdejší pan doktor začínal v poledne, ovšem ráno museli všichni na krev. Vracet se na dopoledne třeba 20 km nemá smysl, takže to byl "výlet" na celý den. Jak to tam chodí dnes už nevím, z našich současných zaměstnanců tam nikdo nejezdí. A oční lékařku jsme si také našli podle doby u ní strávené, i když s dřívějším jsem byla mnohem víc spokojená. Teď ale zrušil ordinaci kam jsme k němu jezdili a ve své "domovské" vůbec neobjednává, musíte přijet ráno a doufat, že do odpoledne přijdete na řadu. To manžel odmítl absolvovat a veřejnou dopravou už se mi do toho vůbec nechtělo.
a to buďte rádi, že vás vůbec ošetří, já s akutními problémy u svého "obvodního" očaře dopadla tak, že mi řekl, že se mám objednat na za 3 týdny. Zoufalá jsem se vnutila do nemocnice, kde mě seřvali jak alíka, ale ošetřili - akutní zánět v obou očích. Tímto jsem se svým "obvodním očařem" skončila. To jen tak pro pobavení.
Tak v tomto musím svého bývalého očního pochválit, neodkladné případy ošetřoval ihned i před těmi, kdo si pořadí "vyseděli" v čekárně (samozřejmě zánět by asi mezi přednostní nepatřil, ale čekat by nikoho 3 týdny nenechal). U současné lékařky jsem byla zatím jednou, takže nevím. Ale nejen oční, syn po úrazu kolena čekal na chirurgii 3 týdny, další 3 týdny potom na ortopedii. V září jde na operaci...
S tímto návrhem souhlasím i když jsem už v důchodu a "mám relativně čas" tak kontrola na diabetologii je jednou za tři měsíce martyrium. Potom se nemůžu divit, že už jenom pomyšlení že např. zítřejší kontrola mi zvedne zvedne cukr na 9,5 zatímco den předtím při měření doma glukometrem jsem měl 7,2.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.