Re: Allli, prosím o radu.
Dobrý den, děkuji za odpověď. Já se v tom dovozním dokladu moc nevyznám :-( Jsou tady různé částky, moc nechápu, co bude základ pro výpočet dph. Pročetla jsem zde spoustu diskusí a vyšlo mi z toho, že se sčítá zboží, doprava, clo (z faktur) a to je základ dph. Já mám pouze dovozní doklad a tady je 159,46 USD, směnný kurz 23,967, celková částka poplatků = 0 a pak je tady v kolonce popsáno o jaké zboží se jedná a za kolik, poštovné 533kč a služba cel. deklarace ČP 700kč. Dále je tu v jednom řádku částka 3824kč a 4357kč. Jsem z toho jelen. Ještě je zde uvedeno A3 - zjednodušený postup.
Poradíte mi prosím, jak to vše zaúčtovat?
Re: Allli, prosím o radu.
Ještě máme poplatkový lístek od Č.pošty za služby celní deklarace 700kč, těch 533kč co pošta uvádí v JSD za poštovné zřejmě platil dodavatel. Může to tak být? Jen nevím, co je pro nás směrodatné k určení základu daně. 3824kč za zboží+700kč celní deklarace+533kč poštovné (má to tam také být?)? Já tu totiž v nějakých součtech vidím pouze dvě hodnoty. 3824kč a 4357kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.