Re: Exekuce a ZL
§ 294
"(1) Ten, kdo přijímá zaměstnance do práce, je povinen vyžádat si od něho potvrzení vystavené tím, u koho naposledy pracoval, o tom, zda byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z jeho mzdy, kterým soudem a v čí prospěch. Takové potvrzení je povinen každý zaměstnavatel vydat zaměstnanci, který u něho přestal pracovat;..."
Já jsem v podobné situaci zavolala mzdové účetní bývalého zaměstnavatele a ona mi poslala potřebné údaje e-mailem, vysvětlete jí, že potřebujete hlavně jméno a sídlo exekutorů. Číslo exekučního příkazu už se dozvíte, až vám ho exekutor pošle, stejně do té doby můžete jen peníze na exekuce deponovat a posílat budete až budete mít příkazy v ruce.
Ne je tam jen adresa pro koho to je, např. nějaká firma.
Už jsem sehnala toho kdo to má na starosti, snad pochopil, že potřebuji ZL předělat a napsat exekutora. Nabídl mi, že mi ten nový ZL pošle anebo emailem....... (co na to říct) řekla jsem, že ho musí poslat zaměstnanci nebo se s ním domluvit na předání
Tak já po zkušenostech s některými zaměstnanci (kteří tomu pořádně nerozumí) bych si ho klidně nechala poslat raději sobě nebo na adresu firmy zaměstnavatele. Je to hlavně v zájmu mě jako mzdové účetní, abych měla v pořádku všechny údaje o zaměstnanci. A klidně bych brala i ten e-mail, když je to oprava k odevzdanému originálu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.