Re: roční odměna a Průměrný hrubý výděle
Jasná:)) moc děkuji... na Vás je spolehnutí,.. mám tady průšvih... nikdy jsem roční odměnu nerozpočítávala, nikomu to nevadilo, až teď to vylezlo při roční odměně a odchodu pracovníka s odstupným.. ... tak mě tady lepí...
ještě se zeptám když byla odměna za5 měsíců leden až květen, tak jak? průměr
díky moooc
Blanka
Tak tady si odpovědi nejsem jistá, protože rozpočítávám roční odměny do 4 čtvrtletí nebo vánoční odměnu do 2 čtvrtletí.
Tady by vám zřejmě dokázala poradit p. Líba, tak zkuste ještě počkat, zda bude na dotaz reagovat. Já si opravdu nejsem odpovědi 100% jistá a nerada bych podala nesprávnou informaci.
Re: pro p. Líbu
Předtím jsem se okolo mezd jen tak trochu motala. Pár let jsem dělala mzdy do hrubé, cesťáky, sáčkovala výplaty. A vždycky jsem byla styčným důstojníkem mezi svou provozovnou nebo oddělením a mzdovou účtárnou. Takže v tomto směru tu třicetiletou praxi mám, protože jsem lidem musela vysvětlovat, proč dostali to, co dostali.
Děkuji moc,
popíšu jak jsem udělala těch 5 měsíců:
celková odměna 1-5 r. 2016 25 000
odpracované hodiny 1-5 r. 16 760
průměr na hodinu 25000 děleno 76 tj. 32,89
odpracované hodiny II. čtvrtl 496
ve II. čtvrtl odprac. za 04 a 05 320 hodin
prům. na hodin 32,894
odměna za duben a květen je 320 x 32,89 tj. 10526
mohu vzít ale jen 10 tis. tj. 25000 děleno 5 a x 2
hrubá za kvartál 164489
odměna 10000
celkem 174489
a vydělit hodinami za celý kvartál tj. 174489 děleno 496 a vyjde průměr 351,79
moc vám obměa děkuji, vždy jste mi pomohli...
a ještě jeden dotaz
může firma rozhodnout, že nebude rozdělovat roční odměny na kvartály? a že je ponechá v jednom čtvrtletí?
nebo je to striktně dáno zákoníkem práce?
dočetla jsem se v jednom příspěvku, že firma MŮŽE URČIT jak bude posuzovat rodní odměnu, zda na kvartál, nebo ponechá např. v jednom čtvrtletí...
mooc děkuji
Blanka
a-rocni-odmena/
tak si představte, že teď ke mě dorazila informace, že ty odměny jsou pololetní.. já se fakt picnu...
program neumí počítat jinak, než že to dává do kvartálu, takže to teď budu přepočítávat na pololetní odměny:))))
ty články, díky... asi potřebuji právníka, jestli je v Zákoniku práce, že si může firma rozhodnout kam ty roční odměny umístí...
ano, díky,, ale musím změnic u výpočtu také hodiny za pololetí 2015, mám to v excelu,, tak to už bude dobré
..víte já dělám ve firmě i finanční účetnictví, do toho tady mám auditory... včera KH,DPH SH,a spotřební daň... a auditorům hledám věci z roku 2014... ..
moc vám díky oběma., jste úžasné....
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.